Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Ülemaailmne COVID-teemaline tippkohtumine. Arstide deklaratsioon II – täiendatud

-
30.10.2021
Ülemaailmne COVID-teemaline tippkohtumine.
© Scanpix

Rahvusvaheline arstide ja meditsiiniteadlaste liit

Global Covid Summit – Physicians Declaration

MEIE, MAAILMA ARSTID, ühtsed ja ustavad Hippokratese vandele, tunnistame praegusest COVID-19 poliitikast tingitud ohtu inimkonnale ja peame oma kohuseks deklareerida järgmist:

VÕTTES ARVESSE, et 20 kuud kestnud uurimistöö, miljonite patsientide ravimise, sadade kliiniliste katsete ja teadusandmete põhjal on tõestanud ja näidanud edusamme ning aidanud luua parema arusaama võitlusest COVID-19-ga;

VÕTTES ARVESSE oluliste poliitiliste otsustega kaasnevaid riske ja kasu, on tuhanded arstid ning meditsiiniteadlased üle maailma jõudnud konsensusele kolme olulise põhimõtte osas.

SEETÕTTU:

ON VÕETUD VASTU OTSUS, et terveid lapsi ei tohi sunniviisiliselt vaktsineerida (view supporting evidence).

SARS-CoV-2 nakkusega seotud kliinilised riskid on alla 18-aastaste laste puhul väga väikesed.

COVID vaktsiinide pikaajaline ohutus lastele ei ole praegu tagatud. Ilma laiapõhjaliste, korduvate ja pikaajaliste ohutusandmeteta püsib risk laste tervisele pikas perspektiivis liiga kõrge, mistõttu ei ole tervete laste vaktsineerimine õigustatud.

Vaktsineeritud lastel on tõsine oht kõrvaltoimete tekkimiseks. On tõestatud, et SARS-CoV-2 mRNA tehnoloogial (geneetiline informatsioon ogavalgu tootmiseks) põhinevate vaktsiinide süstimisega võib lastel kaasneda püsivate tüsistuste risk ajule, südamele, immuunsüsteemile ja reproduktiivtervisele.

Terved, vaktsineerimata lapsed on karjaimmuunsuse saavutamiseks äärmiselt olulised. On tõestatud, et loomulik immuunsus talub nakkusi paremini ja aitab kaasa kogukondliku kaitse tekkimisele, samas puudub piisav teave selle kohta, kui palju aitavad karjaimmuunsuse tekkele kaasa COVID-vaktsiinid.

ON VÕETUD VASTU OTSUS, et SARS-CoV-2 läbipõdenud ja loomuliku immuunsuse saanud inimesed ei peaks olema allutatud mingitele piirangutele ega vaktsineerimissunnile (view supporting evidence).

Loomulik immuunsus tagab kõige parema kaitse ja on kõige pikemaajalisem lahendus COVID-19 ja sellesse haigestumisega kaasneda võivate tõsisemate tagajärgede vastu.

Loomuliku immuunsuse saanud inimesed levitavad viirust kõige vähem, seega ei peaks nad olema allutatud reisimise, töö, meditsiiniliste toimingute või sotsiaalse suhtlusega seotud piirangutele.

Loomulik immuunsus on parim alus karjaimmuunsuse saavutamisele; karjaimmuunsus omakorda on vajalik COVID-viiruse seljatamiseks.

ON VÕETUD VASTU OTSUS, et kõik terviseametid ja institutsioonid peavad lõpetama sekkumise sellesse, kuidas ravivad arstid oma patsiente (view supporting evidence).

Haiguse varajases faasis sekkumine mitmete olemasolevate vahenditega on osutunud ohutuks ja tõhusaks ning aidanud säästa sadu tuhandeid elusid.

Ühegi juba varasemalt kasutusloa saanud ravimi kasutamist ei tohi piirata, eriti praeguse globaalse humanitaarkriisi olukorras, mille on põhjustanud kiiresti muteeruv ja kiireid ravistrateegiaid vajav viirus.

Terviseametitel peab olema keelatud sekkuda arstide tegevusse, kes kirjutavad välja tõenduspõhiseid ravimeid, mida peavad ravi jaoks vajalikuks ning kindlustusseltsid peavad lõpetama arstide poolt välja kirjutatud elupäästvate ravimite väljamaksete blokeerimise.

SOOVITUSLIK SEADUSANDLIK VÕI TÄIDESAATEV TEGEVUS

Leiame, et kolme eespool nimetatud põhimõtte vastu astumine seab otseselt ohtu inimeste elu. Seepärast soovitame riikide, osariikide ja omavalitsuste juhtidel kehtestada seadusandlikul tasandil keeld rikkuda eelnevalt kirjeldatud kolme põhimõtet.

SELLE KINNITUSEKS on deklaratsiooni allkirjastanud…