Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Martin Helme: „Konservatiivsed poliitikud saavad tihti vägivallaähvardusi, aga see ei häiri meediat“

-
30.10.2021
Martin Helme
© UU

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna esimees Martin Helme kirjutab, et ühes suvalises sotsiaalmeedia postituse jutulõimes välja käidud idee peale filmida haiglaid, lendas kaks autotäit politseinikke kohale, et inimesega “vestelda”. „Vestluse sisu, nagu leht kirjutab, oli, et avalikus kohas filmimine pole tegelikult ebaseaduslik, aga ikkagi…“ tähendab Helme.

Martin Helme lisab, et sellele kõigele eelnes meedias üles köetud hüsteeria, kuidas vaktsineerimisvastased kutsuvad üles haiglaid ründama. „No ei ole kutsunud, aga ega see ei takista libauudiseid teha,“ ütleb Helme, „olen varemgi rääkinud, et konservatiivsed poliitikud saavad päris tihti vägivallaähvardusi, aga see ei häiri ei meediat ega politseid.“ 2019. aasta sügisel kirjutas näiteks Rein Arumäe nimeline inimene Facebooki grupis “Jah vabadusele, ei valedele”, et EKRE ministritele „tuleks molli anda ja provotseerida relvakonflikt, mille käigus nad maha lasta“. Meedia ei reageerinud üldse. Huvitaval kombel ei astunud politsei ka ühtegi omapoolset sammu, et inimesega “vestelda”. Kuidagi ei leidnud politseijuhi Elmar Vaheri ametkond kahte ekipaaaži mehi vahetu ja olulise vestluse jaoks.

„Kuna EKRE ministrite ja Riigikogu saadikute ähvardamine ja agressiivsed füüsilised kontaktid olid selleks ajaks muutunud rutiiniks, tegime kambakesi ise prokuratuurile avalduse. Pärast seda, kui politsei ei teinud mitte midagi. Mis te arvate, mis vastus oli? Et tegelikult ohtu ei ole,“ kirjeldas Martin Helme.

„Ma võrdlen neid kahte asja – seda üleskutset tappa EKRE ministreid ja ühe suvalise inimese suvalist Facebooki lauset, et tuleks filmida haiglaid – ja seda diametraalselt erinevat reageeringut, mis on meedia ja politsei poolt, siis mulle tundub, et ei olegi paremat põhjust, miks üha kasvav hulk inimesi ei usu enam mitte midagi, mida meedia räägib. Mitte midagi, mida valitsus räägib. Kaasa arvatud seda, mis on seotud koroonaga.“

Ta märgib, et liberaalid on nii pikalt ja nii põhjalikult kuritarvitanud inimeste usaldust ja nii sügavalt hävitanud inimeste usu ausasse riiki, et siit tagasi jõuda ühiskonda, mis põhineb usaldusel ja solidaarsusel, on kohutavalt pikk ja raske tee.

„Kahjuks marsib Kaja Kallase juhitav valitsus üha sügavamale ühiskondliku lagunemise ja vastasseisu sohu, süüdistades kõiki teisi selles, mida ise tehakse. Kordan seda, mida ütlesin nädal tagasi: maha Kaja Kallase valitsus!“ kirjutab EKRE esimees.