Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Martin Helme: “Vale Keskerakonna minister astus tagasi“

-
02.11.2021
Martin Helme

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna esimees Martin Helme kirjutab, et Anneli Ott’i asemel oleks pidanud tagasi astuma terviseminister Tanel Kiik.

„Tanel Kiik veab meid kriisist kriisi, aga ameti paneb maha see minister, kes kõige paremini ilmestab, kui totaalselt läbikukkunud on tänane koroonapoliitika. Iga päev saab üha selgemaks, et vaktsineeritud inimesed nakatuvad, nakatavad, satuvad haiglasse ja surevad, aga ära lõpetatakse testimine ja sellega võimaldatud normaalne töötamine neile, kes ei soovi vaktsineerida. Samas testimisäri vajab ju rahva raha, nii et nüüd testime siis kõiki lapsi.

Anneli Ott’i lahkumine valitsusest toimus ilmselt selle tõttu, et oma erakond ei andnud talle tuge. Peaminister Kaja Kallas ei varjagi oma rahulolu võetud skalbi üle. Nüüd on tee avatud väga ebameeldivatele arengutele.

Siit edasi saab hakata kehtestama eriolukorda. Seda on aga vaja, et teha piiranguid ilma, et riik maksaks suletavatele ettevõtetele kompensatsiooni. Vähemalt nii oli riigikantselei seisukoht siis, kui meie valitsuses olime. Ott tegi selge viite kultuurivaldkonna toetamisele, ma loen siit välja, et ta ei olnud nõus lockdowniga, või vähemalt ei olnud ta sellega nõus ilma hüvitusteta. Pole inimest, pole probleemi.“