Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Arstide liit: peame olema valmis valima vältimatut abi vajavate haigete vahel

-
03.11.2021
Haigla

Eesti arstide liit läkitas avalikkusele üleskutse end vaktsineerima minna, sest kaitsepookimine on abiks ka siis, kui COVID-nakkusega haiglasse satutakse. Lisaks seisab avalduses, et vaktsineeritus võib hakata mängima rolli katastroofimeditsiini olukorras otsuste tegemisel.

Arstide liidu pöördumine:

“Eestist on saanud suurima koroonaviirusega nakatumisega riik maailmas. Kuna meil on palju vaktsineerimata nakatunuid, kelle haigus kulgeb raskemalt, suureneb haiglaravi vajavate koroonapatsientide hulk iga päevaga.

Haiglates ei saa lõputult koroonaosakondi avada, sest personaliressursid on ammendunud. Seetõttu teeme valitsusele ettepaneku määrata kiiresti COVIDi voodikohtade arvu ülempiir, mille täitumisel hakatakse haiglasse võtmisel rakendama triaaži ehk patsientide jaotamist seisundi ja prognoosi järgi.

Peame olema valmis olukorraks, kus valima peab ka vältimatut abi vajavate haigete vahel. Haiglaravile võtmisel on põhjendatud arvestada teiste kriteeriumite hulgas ka vaktsineeritust COVID-19 vastu, kuna see mõjutab oluliselt prognoosi.“

„Väga selgelt on näha, et vaktsineeritud koroonapatsientidel on tervenemise tõenäosus palju suurem ja ravi kestus lühem. See ei tähenda, et haiglasse saavad ainult vaktsineeritud, aga kui katastroofimeditsiini tingimustes peame tegema raskeid valikuid, siis tuleb arvesse võtta kõiki asjaolusid,“ ütles arstide liidu president doktor Jaan Sütt.

Allikad: BNS/Delfi