Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Monthy Python jäi jälle “tühistamiskultuuri” kihvade vahele, sedapuhku on ohvriks Terry Gilliam

-
03.11.2021
Vanameister Terry Gilliam.
© Scanpix

Lääne tühistamiskultuuri juurutajad on leidnud järjekordse ohvri – komöödiatrupi Monthy Python liige, näitleja Terry Gilliam jäi ilma muusikali lavastamise võimalusest, kuna vanameister tegi märkuse transsooliste suunas. Gilliam loobus ootamatult muusikali lavastamisest Inglismaa ühes vanimas teatris Old Vic ja üsna pea ilmnes ka põhjus – mõned teatri töötajad olid väidetavalt häiritud Gilliami väljaütlemistest ja ähvardasid boikotiga.

Konkreetsemalt on juttu Gilliami märkustest MeToo liikumise ja transsooliste inimeste kohta, nagu kirjutab The Times. Gilliam on tuntud oma terava keele poolest; MeToo kohta ütles ta näiteks, et liikumine vallandas nõiajahi ja lisaks tõsistele ahistajatele jäid hammasrataste vahele ka paljud süütud inimesed.

Lisaks on Gilliam julgelt kommenteerinud nn valgete ülimuslikkuse ja transsooliste inimeste teemasid. Ühes intervjuus The Independentile ütles ta vastuseks kommentaarile, milles rõhutati  et ta on valge mees: „Kui ma nüüd teataksin, et olen mustanahaline lesbi, kellel on pooleli soovahetusprotsess, siis tunneksid inimesed end samuti solvatuna. Miks?“ Ilmselt ei suutnud mõned Old Vici töötajad Gilliamile selliseid väljaütlemisi andestada.

Ka teine legendaarne Monthy Pythoni näitleja John Cleese on pidanud seisma silmitsi süüdistustega nn transfoobias. Cleese peab juba pikemat aega võitlust liigse poliitkorrektsuse ja nn tühistamiskultuuriga ning seisab loomevabaduse eest. Näiteks eemaldas BBC möödunud aastal oma arhiivist mõned osad Cleese’i komöödiaseriaalist „Faulty Towers“, kuna need sisaldasid väidetavalt diskrimineerivaid väljaütlemisi.

Cleese teatas hiljuti, et toob peagi ekraanidele uue seriaali „Cancel me“ – tühista mind, milles võtab vaatluse alla selle, kuidas nn virgunud üritavad kehtestada ühiskonnas uusi reegleid ja panna paika, mida tohib ja mida ei tohi.

Paraku riskivad transsoolisuse ideoloogia kritiseerijaid angloameerika riikides töökoha kaotamise ja n-ö tühistamisega, meenutagem kasvõi Harry Potteri raamatute autori J.K. Rowlingu vastu suunatud tühistamiskampaaniat.

Allikad: Junge Freiheit, The Times