Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kanada Ontario provints keeldub vaktsineerimist meedikutele kohustuslikuks tegemast

-
04.11.2021
Ontario peaminister Doug Ford.
© Scanpix

Kanada Ontario provintsi peaminister Doug Ford teatas, et tema juhitud konservatiivne valitsus ei muuda provintsi tervishoiutöötajatele COVID-19 vastu vaktsineerimist kohustuslikuks. Oma avalduses seisis Ford tervishoiutöötajate individuaalse autonoomia kaitsel ja selgitas, et inimesed ei pea end oma töökoha säilitamiseks vaktsineerima.

„Tegemist on keerulise teemaga. Ent kui kaalukausile panna kümnete tuhandete tervishoiutöötajate võimalik lahkumine ja praegune väike arv haiguspuhanguid Ontario haiglates, siis ei ole ma valmis seadma ohtu arstiabi kättesaadavust miljonite Ontario elanike jaoks,“ ütles Ford kolmapäeval.

Samas on haiglatel siiski lubatud võtta vastu eraldiseisev otsus (juhul kui seda peetakse vajalikuks), millega nõutakse töötajatelt vaktsineerimist. Seega on haiglatel justkui võimalik ise otsustada, kuid Fordi sõnul saab teiste provintside kogemuse põhjal öelda, et vaktsineerimise kohustuslikuks muutmine tervishoiutöötajatele võib mõjutada negatiivselt ravi kättesaadavust.

„Briti Columbia provintsis tuli jätta ära operatsioone ja diagnostilisi uuringuid, kuna vaktsineerimisnõude järel lahkus töölt 3000 tervishoiutöötajat. Quebec on vaktsineerimisnõudest samuti loobunud, kuna see tõi kaasa tõsise ohu jääda ilma tuhandetest kriitilisi teenuseid osutavatest töötajatest,“ lisas Ford.

Ford võttis otsuse vastu hoolimata sellest, et Ontario COVID-19 teadusnõukoda on korduvalt kutsunud peaministrit üles kehtestama veelgi rangemaid pandeemiavastaseid meetmeid. Septembris võeti juba kasutusele nn koroonapass, samuti kehtib provintsis endiselt maskikandmiskohustus. Nõukoja väitel on tervishoiutöötajate vaktsineerimisnõue töökaotuse ähvardusel „tõenduspõhine praktika, mis kaitseb Ontario elanikke“.

Samas on Kanada föderaalne tervisenõukoda Health Canada öelnud: „Inimese vaktsineeritus muudab ainult COVID-19 nakatumise ja haigestumise riskitaset. See ei muuda viirusega kokkupuutumise riski.“

Ontario elanikud on ühtlasi väga mures lastele ja noortele pealesunnitava vaktsineerimise pärast, seda eriti mitme noore inimese äkksurma järel. Ontario parlamendi sõltumatu liige Randy Hillier saatis möödunud nädalal Ontario politseile kirja, milles palus seda teemat täpsemalt uurida.

„Pean oma kohuseks juhtida teie tähelepanu mitmetele traagilistele surmadele ja terviseprobleemidele, mis on viimastel kuudel ja küsitavatel asjaoludel tabanud Ontarios terveid noori inimesi,“ kirjutas Hillier. „Seletamatute surmade mitte uurimine ei ole midagi muud, kui tegevusetusest ja ignorantsusest tingitud kuritegelik hooletus. Üha selgemaks saab, et need vaktsiinid kas ei ole ohutud või ei ole need piisavalt tõhusad, nagu valitsused ja meedia meile reklaaminud on, samuti ei ole need vajalikud.“

Allikas: Life Site News