Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kaja Kallas tagasiastumisest: „Jah, muidugi olen mõelnud“

-
04.11.2021
Kaja Kallase valitsus sai Riigikogult mandaadi koalitsiooni-, aga mitte vähemusvalitsuseks.
© Uued Uudised

Peaminister Kaja Kallas (Reformierakond) tunnistas Eesti Päevalehele antud intervjuus oma võimetust olukorda päästa ja et ta on mõelnud tagasiastumisele.

„Jah, muidugi olen mõelnud. Siis saab Martin Helme moodustada valitsuse ja siis läheb kõik Eestis väga õigesse ratta. Kas te usute sellesse? Kuid loomulikult olen mõelnud, et kui teil kõigil on õigus, et mina olen süüdi, et me ei saa sellega hakkama nagu Põhjamaad, siis võib olla nii,“ lausus ta.

Kui kultuuriministri Anneli Oti tagasiastumist pidas ta ainuvõimalikuks, siis töö- ja terviseministri Tanel Kiige tagasiastumisel ta põhjust ei näe, kuigi jagas mõningat kriitikat. „Praegu on meil sisuliselt sõjaolukord. Mulle tundub, et keset seda ei ole see samm hetkel mõistlik,“ ütles Kallas. Samal ajal on kõik terviseministri prognoosid ja andmed on kogu aeg osutunud valeks. „Jah, terviseminister on olnud liiga optimistlik, see on tõsi,“ tunnistas ta.

Samuti nähvas Kallas teravusi oma koalitsioonipartnerite Riigikogu esimehe Jüri Ratase kui ka Tallinna linnapea Mihhail Kõlvarti aadressil.

Ta ütles, et koroonakriisis on kõik inimeste endi kätes, paraku inimesed ei käitu nii, nagu valitsus tahaks, aga kedagi sundida ka ei saa.