Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

EKRE kuulub koalitsiooni ka Mustvee vallas

-
04.11.2021
Koalitsioonilepingu allakirjutamine

Kolmapäeval sõlmisid Eesti Konservatiivne Rahvaerakond, Keskerakond ja Isamaa Jõgevamaal Mustvee vallas koalitsioonilepingu. 21-st volikogu kohast sai Keskerakond kuus, EKRE viis ja Isamaa ühe mandaadi.

Kohalik valimisliit jäi üheksa kohaga opositsiooni. EKRE-st valiti volikokku Ülle Rosin, Aivar Anijago, Artur Aganitš, Ants Rummel ja Arlo Säälik.

Vallavolikogu esimehe koht kuulub EKRE-le ja teadaolevalt peaks kandidaadiks olema Ülle Rosin, kes juhib ka senist Mustvee vallavolikogu. Rosin aga ütles, et kuidas asjad kujunema hakkavad, selgub uue koosseisu esimesel vallavolikogu istungil.

„Viimasel aastal on meil olnud väga hea koostöö Keskerakonnaga. Meie programmides oli palju ühisosa, mistõttu otsustasime asuda valimistulemuste selgudes koalitsiooniläbirääkimistele,“ ütles Ülle Rosin Vooremaale. Ta sõnas, et peamine rõhk saab olema sellel, et jätkuks gümnaasiumihariduse andmine Avinurmes ja Mustvees ning teenused oleks kodulähedaselt kättesaadavad. Samamoodi loodetakse valla arengut silmas pidades ka head koostööd opositsiooniga.

Praeguseks on EKRE koalitsioonis võimu teostamas lisaks Mustvee vallale ka Tapa, Kambja, Harku, Jõhvi, Lääne-Nigula, Türi Kuusalu, Põhja-Sakala ja Elva vallas.