Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kaitsevägi vabastas ametist 46 põhimõttekindlat teenistujat

-
05.11.2021
Eesti ei ole sõjaks päris valmis ja suur roll selles on Reformierakonnal, kelle jaoks on aega küll. Pilt on illustratiivne.
© UU

Eesti kaitsevägi vabastas vaktsineerimisest keeldumise tõttu ametist 46 teenistujat. 30 olid tegevväelased ja 16 tsiviilteenistujad. Teenistusest vabastati kaheksa ohvitseri.

Mida psühholoogi hinnangul tõenäoliselt solvunud endised sõjaväelased edasi teevad, selle kohta kaitsevägi infot ei kogu, vahendab Postimees.

“See on inimese minapildi osa, need ei ole müüdavad,” selgitas teadusnõukoja liige Andero Uusberg. “Oma põhimõtteid ei müü, põhimõtte pärast.“ Kas kaitsevägi kaotas 46 väga mittemüüdavat töötajat? “Selles mõttes küll jah,” nentis Andero Uusberg.”

Teenistusest vabastatutest olid 13 käinud välisoperatsioonil Afganistanis, Bosnia ja Hertsegoviinas, Liibanonis ja Malis. Kõigis nendes riikides teenimiseks on vaja vaktsineerida A- ja B-hepatiidi, lisaks ühes või teises riigis ka kõhutüüfuse, kollapalaviku, marutõve, meningokoki, poliomüeliidi ja puukentsefaliidi vastu. Seega tekitas vastuseisu just koroonavaktsiin.

Need on inimesed, kes on oma eluga riskides oma riiki teeninud ja seesama riik viskab nad lihtsalt tänavale.