Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Politsei: Saksamaal sai kolm inimest rongis toimunud noarünnakus viga

-
06.11.2021
Sündmuskohal.
© Scanpix

Mitu inimest sai laupäeval haavata Saksamaal Baieris kiirrongis toimunud noarünnakus, teatas kohalik politsei, lisades, et kahtlustatav on vahistatud.

Kohalik politsei teatas Bayerischer Rundfunkile, et sai teate rünnakust kell üheksa hommikul kohaliku aja järgi. Kiirrong oli teel Regensburgist Nürnbergi.

Ajaleht Bild teatas, et haavatud on vähemalt kolm inimest, neist kaks tõsiselt. Politsei pressiesindaja sõnul pole nende elud siiski ohus.

Vahistatu kohta politsei täiendavat teavet ei andnud, teada ei ole ka toimunu motiivid.

Bild edastas, et kahtlusalune on 27-aastane “araabia päritolu” mees, kellel võivad olla psüühikahäired.

Kiirrong ICE jäeti seisma Seubersdorfi jaamas riigi lõunaosas, kus viidi läbi ulatuslik politseioperatsioon.

“See noarünnak on õudne,” ütles siseminister Horst Seehofer Twitteris. “Ma soovin tänada kõiki, eriti politseid ja rongitöötajaid nende vapruse eest, mis aitas ära hoida veel hullema.”

“Kuritöö motiiv on endiselt teadmata, kuid seda tehakse nüüd kindlaks.”

Viimastel aastatel on Saksamaale osaks saanud mitmed džihadistide terrorismiähvardused. Alates 2015. aastast on toimunud mitu rünnakut.

Islamistide rünnakutest ohvriterohkem oli 2016. aastal Berliini jõuluturul toimunud veokirünnak, kus hukkus 12 inimest. Tuneeslasest ründaja oli Islamiriigi toetaja.

25. juunil Lõuna-Saksamaal Würzburgis toimunud somaallase noarünnakus tapeti kolm inimest ja viis sai haavata.

Seehofer ütles tänavu, et Saksa võimud on alates 2000. aastast ära hoidnud 23 rünnakukatset.

“Saksamaa ja Lääne-Euroopa on endiselt islamiäärmuslaste sihikul,” hoiatas ta toona.

Alates 2013. aastast on ohtlikeks peetavate islamistide arv Saksamaal viiekordistunud, tõustes 615-ni, teatas siseministeerium.

Mitu rünnakut või rünnakukatset on toime pannud asüülitaotlejad, kes saabusid riiki 2015. aasta rändekriisi ajal, mil kantsler Angela Merkel avas piiri umbes 900 000 põgenikule.

Saksa ametnikud usuvad, et ründajad on tegutsenud üksi, erinevalt näiteks Prantsusmaa 2015. aasta rünnakutest, mis pandi toime Islamiriigi mahitusel. (AFP-AP-BNS)