Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee
 

Siseministeeriumi haldusalas pole rändeohu suhtes üksmeelt

-
14.11.2021
Politseijuht Elmar Vaher osutuski selleks, kelleks EKRE ministrid teda pidasid.
© UU

Kaja Kallase valitsuse aegadel on tavaliseks saanud, et ühes ja samas valdkonnas räägitakse üksteisest mööda või lausa erinevat juttu ning üheks selliseks on siseministeeriumi haldusala.

Reedel kirjutas ERR, et ohtu, nagu võiks migrandikriis Poolast ja Leedust Eestisse kanduda, peab politsei- ja piirivalveamet ebatõenäoliseks. Ameti peadirektor Elmar Vaheri sõnul ei olevat praegu tõenäoline, et Eestisse hakkaks Venemaa kaudu massiliselt välismaalasi saabuma, nii nagu neid saabub Valgevene kaudu Leetu või Poola.

“Meie lähtume sellest, mida me täna teame ja me lähtume ka sellest analüütikast, mida meie partner- ja luureteenistused ütlevad,” ütles Vaher.

Siseminister Kristian Jaani (KE) rääkis aga rääkis päev varem “Esimeses stuudios”, et Poola ja Leedu on põhimõtteliselt Eesti tagahoov ning seetõttu peame ka meie olema migrandisurveks piiril valmis. Jaani tõdes, et vahepealne rahulikum periood Balti piirkonnas on möödas.

Jaani sõnul tuleb ka Eestil olla valmis migrandisurveks oma piiril. “See asi toimub põhimõtteliselt meie tagahoovis. Me peame sellega arvestama, me peame selleks valmis olema. Ja me oleme reaalseid tegevusi läbi viinud selleks, et päriselt ka valmis olla,” ütles minister.

Kristian Jaani ütles saates, et migratsioonisurve puhul pole mõtet enam hübriidrünnakust rääkidagi, sest tegemist ongi rünnakuga.

Nagu selgub, ei pea politseijuht Vaher rändesurvet üldse ohuks, samas kui minister Jaani migrandisurvet siiski arvestab.

Allikad: ERR

PPA: migrandikriisi Eestisse kandumine on ebatõenäoline

Siseminister: migrandikriis on meie tagahoovis ja peame ka ise valmis olema