Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Liikumispiirangud mittevaktsineeritutele tõid Austrias kaasa politseilise massitrahvimise

-
17.11.2021
Austria politsei kontrollib vaktsineeritust.
© Scanpix

15. novembrist hakkasid Austrias kehtima liikumispiirangud COVID-19 vastu vaktsineerimata elanikele ja Austria siseministri Karl Nehammeri sõnul tehti juba esimese 24 tunni jooksul piirangute rikkumise eest trahv 120 inimesele.

„Politseinikud tegelevad tänamatu aga vajaliku tööga ning kontrollivad inimesi tänaval,“ ütles Nehammer pressikonverentsil ja lisas et esimese 24 tunni jooksul kontrolliti umbes 15 000 inimest. Tema sõnul keskendutakse rahvarohketele tänavatele ja restoranidele ning kontrollile mitteallumise puhul ähvardab trahv 1450 eurot. Tänavatele on saadetud lisapatrulle kogu Austrias.

„Kontrollimine võib toimuda igal ajal ja igal pool,“ ütles Nehammer. „Igaüks peaks olema kontrolliks valmis.“

Liikumispiirangud on esialgu kehtestatud kümneks päevaks ja see puudutab umbes kahte miljonit Austria elanikku. Vaktsineerimata inimestel ei ole lubatud lahkuda oma kodust, välja arvatud „teatud juhtudel“. Korraldus ei puuduta alla 12-aastaseid lapsi ja viiruse äsja läbipõdenud isikuid. Austrias on vaktsineeritud umbes 65% elanikest.

Opositsiooniparteid on liikumispiirangute otsust teravalt kritiseerinud ja seadnud kahtluse alla selle vastavuse põhiseadusele. Parempoolse Vabaduspartei sõnul löövad sellised meetmed ühiskonda terava lõhe ja muudavad osa inimesi n-ö teisejärgu kodanikeks. Ühtlasi lubas Vabaduspartei, et vaidlustab piirangud kohtus.

Austria kantsler Schallenberg aga väidab, et liikumispiirangud on COVID-19 leviku tõkestamiseks vajalikud. „Eesmärk on väga selge – me tahame saavutada selle, et vaktsineerimata inimesed end ka vaktsineeriksid ja me ei kehtesta liikumispiiranguid vaktsineeritutele, sest nii on pikemas perspektiivis võimalik väljuda sellest suletud ringist,“ ütles kantsler raadiointervjuus.

Sarnaseid liikumispiiranguid kaaluvad juba ka Saksamaa ning Tšehhi Vabariik.

Allikas: Epoch Times