Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Politsei ei jäta jonni: palub kaaluda MEM Cafe majandustegevuse piiramist

-
22.11.2021
Politseinikud
© Uued Uudised

Mitu korda Tallinna söögikohta MEM Cafe’d vaenamas käinud, kohviku omaniku kallal vägivalda kasutanud ja ettevõttele suure trahvi kaela keeranud politsei ei jäta – nüüd palub politsei terviseametil kaaluda ettevõtte majandustegevuse piiramist.

Esimest korda tuvastas politsei 17. novembril, et MEM Cafe ei küsi klientidelt koroonapasse ning ettevõttele määratud sunniraha. 18. novembril avaldas politsei sotsiaalmeedias video selle kohta, kuidas kohvik taas eiras koroonapiiranguid. Selleks hetkeks oli firmale taas määratud sunniraha otsus, kokku juba 9500 euro ulatuses.

Samas on olemas videod sellest, kuidas politsei kohvikusse tungib ja kohvikuomaniku Elvis Braueri vastu põhjendamatult jõudu kasutab.

Esmaspäeval kinnitas politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Annika Maksimov BNS-ile, et politsei on praeguseks käinud MEM Cafes juba neli korda ja tuvastanud igal korral, et seal ei järgita valitsuse kehtestatud piiranguid, mille kohaselt on ettevõtetel kohustus oma klientidelt küsida Covid-tõendeid, neid ka korrektselt kontrollida ning tuvastada isikusamasus.

Varasemalt on terviseamet rakendanud majandustegevuse piiramist Sparta spordiklubi suhtes, kus samuti ei küsitud klientidelt koroonapasse.