Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kaja Kallase väide, et rahvusriike ei ründa keegi, on selge vale – tema enda ALDE-boss on seda korduvalt teinud

-
23.11.2021
Kaja Kallase enda boss ALDE-s on rahvusriigid maapõhja mananud.
© Scanpix

Peaminister Kaja Kallase jutud on jätkuvalt sellised, et kui veerand usud, oled ka poolega petta saanud.

Kaja Kallas väitis teisipäeval Riigikogus peetud kõnes: “”Mitte keegi ei ründa rahvusriike. Ja mida tuleb eraldi hoida, on marurahvuslus ja rahvuslus. Marurahvuslus, kus tegelikult peetakse ennast paremaks kui teisi rahvuseid ja tänu sellele leitakse, et on õigused või mingid privileegid ühele rahvusele, mida teistel ei peaks olema. Aga rahvuslus, see, et sa oled oma riigi rahvuskultuuri üle uhke ja selle eest seisad, seda ei ründa mitte keegi.”

Kõigepealt oleneb palju sellest, mis hetkest läheb rahvuslus Kaja Kallase meelest üle marurahvusluseks. Tundub, et tema piiriks on uhkustunne ja oma rahvuskultuuri eest seismine – kui aga keegi muretseb, et eestlasi jääb Eestis protsentuaalselt üha vähemaks, siis see on juba marurahvuslus, sisserännet piirav seadus aga juba puhas natsism.

Kallase kauaaegne võitluskaaslane, sots Jevgeni Ossinovski väitis näiteks 18. mail 2016. aastal Eesti Päevalehes: “Me mõistsime, et paljurahvuselise ühiskonna vundamendiks saab olla inimeste põhiseaduslik patriotism. Et etniline rahvusriik ei ole utoopia, vaid ohtlik ja ebainimlik düstoopia.” “Patrioot” Ossinovskile ei tähenda põhiseaduse preambul, mis rõhutab eestluse säilimist, mõistagi kõige vähematki.

Kaja Kallase maailmavaateline seltsimees, Eesti 200 liider Kristina Kallas väitis sama aasta 13. mail Sirbis, et Eesti riigi ülesandeks ei peaks olema eestlaste heaolu tagamine ning nende identiteedi ja keele toetamine, Eesti kultuur peaks integreerima elemente kõikide Eesti elanike sümbolitest. Eestlastele piisavat aga Kristina Kallase hinnangul pastlatest, kanneldest ning Tammsaare “Tõest ja õigusest”. “Teine Kallas” ründab juba otseselt eesti kultuuri, nõudes selle internatsionaliseerimist.

Need kaks erakonda on kogu oma eksistentsi jooksul rünnanud rahvusriiki ja sugugi mitte “marurahvuslust”.

Kaja Kallas peaks teadma, et tema enda Euroopa Parlamendi ALDE fraktsiooni juht Guy Verhofstadt on rahvusriigid maapõhja mananud ja impeeriumide aega lubanud.

Kahe aasta eest Suurbritannia liberaaldemokraatliku erakonna konverentsil peetud kõnes ütles Guy Verhofstadt, et Euroopa Liidu projekt mõeldud rahvusluse väljasuretamiseks ja et „ravida Euroopa terveks rahvusluse katkust igaveseks ajaks”. „Homne maailmakord ei ole maailmakord, mis põhineb rahvusriikidel või maadel – see on maailma-kord, mis põhineb impeeriumitel. Homne maailm on impeeriumite maailm, milles meie eurooplased, ja teie britid, saate kaitsta teie huvisid, teie eluviisi ainult seda koos tehes, Euroopa raamistikus ja Euroopa Liidus,” ütles Verhofstadt bravuurikalt

“Euroopa parlamendi liberaalide (ALDE) fraktsiooni esimees Guy Verhofstadt lausus täna Tallinnas, et euroskeptikud valetavad, kui ütlevad, et Euroopa probleemide vastu on ravimiks vähem Euroopa Liitu ja rahvusriikide juurde tagasi pöördumine,” kirjutas Delfi 18. jaanuaril 2014.

Kas Ungari on Kaja Kallase arvates marurahvuslik, kui ta ei luba migrante oma riiki? Kallas peaks teadma, et ka president Macron on hoiatanud Prantsusmaa moslemiringkondi “islamiseparatismi” eest, seega on migratsioonist tingitud probleemid rände sihtriikides olemas ja seejuures ohtlikud. Teisipäeval tunnistas ju peaminister isegi: “Me ju ei taha, et see, mis autokraatsete võimude mahitatuna toimub praegu erakorraliselt mitmel pool Euroopa piiridel, saab tulevikus olema normaalsuseks, kui tuhandete asemel liiguvad miljonid ja miljardid.”

Ungari võitleb seega ungarlaste kui rahvuse tuleviku eest ja tema kohta sobib Kaja Kallase tänase lause alguspool: “Aga rahvuslus, see, et sa oled oma riigi rahvuskultuuri üle uhke ja selle eest seisad, seda ei ründa mitte keegi.” Ungari seisab oma rahvuskultuuri eest, aga teda rünnatakse selle eest, ja ründajaks on Brüssel, keda Kaja Kallas kogu kõne kestel kiitis.

Rahvusriike rünnatakse lisaks poliitilistele avaldustele ka otseste protsessidega nagu näiteks migrantide sissevooluga, ja kui mõnes riigis nende protsesside vastu võideldakse, siis pole see “marurahvuslus”. Kui on, siis vajaks “marurahvuslust” nii Saksamaa, Soome kui Rootsi, kus võõrad on need maad ebaturvaliseks muutnud, eriti granaadiplahvatuste-Rootsis.

Seega on rahvusriiklus rünnaku all nii Eestis kui Euroopas ning Kaja Kallas valetab järjekordselt. Seda enam, et tema erakonnakaaslane ja ettevõtlusminister Andres Sutt nõuab juurde võõrtööjõudu ja valitsus tahab võõrtööliste siinviibimise aega pikendada ühelt aastalt kolmele. Alla miljoni suurusele eesti rahvale aga tähendab iga migrandi saabumine demograafilise olukorra halvenemist eestlaste kahjuks.