Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Heino Märks Saue vallavanema ulmepalgast: “Häbi kaob, raha jääb”

-
23.11.2021
Eesti ühiskonnas sai Robert Sarv negatiivse tuntuse sellega, et pani kommentaatorid “solvatutele” suuri summasid maksma.
© Uued Uudised

Eile tegi Saue vallavolikogu ettepaneku tõsta Saue vallavanema ja abivallavanemate palka umbes 26% ning iga-aastaselt palka indekseerida veel täiendavalt viie protsendi võrra, kirjutab Delfi.

“Eile oli mul elu esimene vallavanema ja abivallavanemate valimise istung Saue vallas. Leidsin ennast mõttelt, kas see päriselt toimub Eestis?” ütles vallavolikogu opositsioonipoliitik Heino Märks (EKRE).

Nimelt panid valla juhid paika, et nende palka tuleks oluliselt tõsta ning kiitsid ise ka selle otsuse heaks. Kokku teeb see nelja aasta jooksul palgakasvuks ca 50%.

Pikalt Saue vallavanemana töötanud ja taaskord valda juhtima valitud Andres Laisk ütles Delfile, et teistel valla töötajatel taolist palgatõusu indekseerimisega ei tule. Enda palgatõusu näeb Laisk vajalikuna.

Kõrge palganumbri tagamaadest rääkides ütles Laisk, et ta esitas taas vallavanemaks kandideerides omad mõtted, milline palk olla võiks ja mis motiveeriks teda vallavanemana tööd tegema.

Vallajuhtide otsust toetas ka vallavolikogu aseesimees Lavly Perling. “Mina toetasin seda otsust, kust nähtub, et töö eest tuleb maksta palka, mis on selle töö eest vääriline.“

Heino Marks: “Nüüd, kus on järgmiste kohalike valimisteni kõige pikem aeg, siis on vaja kohe kõik ilusti ära vormistada – ütleb ju vanarahva tarkus, et häbi kaob, aga raha jääb…”