Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Tšehhi endine president Václav Klaus: võitluses koroonapandeemiaga ei tohi käest anda vabadust

-
25.11.2021
Vaclav Klaus
© Scanpix

Tšehhi endise presidendi Václav Klausi sõnul tuleks hoolikalt jälgida, et võitluses koroonapandeemiaga ei antaks käest vabadust.

„Kommunistliku korra lagunemine oli globalistliku iseloomuga. Kuid ei meie tudengid ega ka meie dissidendid suutnud kommunismi lõplikult hävitada. See lihtsalt kukkus kokku, nagu kukub kokku iga teine sarnane pahatahtlik katse suruda jõuga maha inimeste vabadust,“ ütles Klaus Tšehhoslovakkia kommunistlikku korra langemise tähistamiseks korraldatud üritusel, vahendab RMXNews.

Klaus meenutas aastaid 1939 ja 1989 ning ütles, et inimestele sunnitakse taas peale utoopiat, mis väidetavalt on teaduspõhine. „Hakkab tekkima mure, et naasmas on ajad, mille kohta arvasime, et need enam kunagi tagasi ei tule,“ ütles Klaus koroonaviiruse vastaseid meetmeid kritiseerides.

„Taas tahetakse ohverdada inimeste vabadus nn kõrgemate eesmärkide nimel. Sarnaselt mineviku kurbadele aegadele nõutakse ka praegustelt põlvkondadelt ohverdusi, mis väidetavalt aitaksid kaasa pandeemia peatamisele ja meie planeedi temperatuuri alandamisele,“ rääkis ta.

Kliimasoojenemise teooriate suhtes on Klaus samuti skeptiline: „Meile räägitakse, et inimene on tuleviku vaenlane. Meile räägitakse, et me peame ohverdama oma riigi jõukuse, tuleviku ja oma laste ning lastelaste saatuse kliimavõitluse nimel.“ Ent tema sõnul on siiski hea, et me mäletame veel 1939. ja 1989. aastat. „Uue ainsa tõe propageerijad kaotavad lõpuks ikka, nagu kaotasid ka nende eelkäijad 1939 ja 1989.“

Václav Klaus oli Tšehhi president aastatel 2003-2013. Aastatel 1992–1997 oli ta Tšehhi peaminister.