Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Hulga mutatsioonidega LAVi uus koroonatüvi seab kahtluse all vaktsiinide toime

-
26.11.2021
Covid-19 proovid
© UU

Kõik need vaktsineerimised, piirangud, kontrollid, ettekirjutused ja tagakiusamised muutuvad mõttetuks, kui Lõuna-Aafrika Vabariigis tuvastatud koroonaviiruse uus tüvi laiemalt levima pääseb.

Nimelt teeb see tüvi teadlasi murelikuks, sest selle puhul on kujunenud välja kümneid eri mutatsioone, mistõttu on raske öelda, kuivõrd nakkavam see on seni valdavalt levivatest tüvedest ning kas see üleüldse allubki praegu olemasolevatele Covid-19 vaktsiinidele.

Maailma Terviseorganisatsioon (WHO) koguneb täna, et hinnata, kas Lõuna-Aafrika Vabariigis (LAV) avastatud uus koroonaviiruse tüvi B.1.1.529 peaks saama huvipakkuva või muretvalmistava variandi staatuse, vahendab Postimees.

Uut tüve on juba nimetatud kõige hirmutavamaks koroonaviiruse variandiks selle enneolematult suure hulga mutatsioonide tõttu.

B1.1.529 tüvel on väga ebatavaline mutatsioonide kombinatsioon, seejuures enam kui 30 mutatsiooni on toimunud ogavalgus. ACE2 retseptoris – valgus, mis aitab koroonaviirusel siseneda inimrakkudesse – on uuel variandil kümme mutatsiooni. De Oliveira tõi võrdluseks, et Berta tüvel on neid kolm ja Delta omal kaks.