Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

The Telegraph: kliimaekstremistid on loonud laste saamist eitava põlvkonna

-
30.11.2021
Ka Eestis on omad ekstremistid olemas.
© Uued Uudised

Nii mitmeski mõttes on inimkonna eluspüsimine suur ime. Sest, kõiksugu looduskatastroofe kõrvale jättes, inimese suurimaks vaenlaseks on ju inimene ise, kirjutab konservatiivne autor Douglas Murray The Telegraphis.

Lapsi on sündinud alati, ka kõige hullemate katkuepideemiate ja näljahädade ajal. Isegi 20. sajandi õuduste ning tuumaohu varjus väljendas inimkond jätkuvalt lootust tulevikule uue elu loomise kaudu. Seda kummalisem ja hirmutavam on näha, kuidas praegusel ajal tekkib juurde üha rohkem inimesi, kes usuvad, et laste saamisest loobumine ei ole mitte ainult nende valik, vaid ka kohustus.

2021. aasta alguses läbiviidud analüüs näitas, et üha rohkem noori on otsustanud kliimamuutustest tingitud hirmu tõttu lastest loobuda. Tegemist on üha suuremat populaarsust koguva seisukohaga, mida õhutavad tagant vasakpoolsed kuulsused ja poliitikud. Näiteks ütles Ameerika kongressiliige Alexandria Ocasio-Cortez, et noortel inimestel on vägagi õigus esitada küsimust: „Kas laste saamine on okei?“

Paljud noored inimesed suhtuvad sedalaadi avaldustesse äärmiselt tõsiselt, aga täiskasvanud ei tule neile appi. Vastupidi. Näiteks rääkis Beneden Schooli direktor Samantha Price ühes oma kõnes, kuidas täiskasvanud peaksid suhtuma laste kliimamuutustega seotud muredesse tunduvalt tõsisemalt, sama peaksid tegema ka koolid.

Põlvkondade kaupa on poliitikud jutustanud lastele kohutavaid hirmulugusid kohe saabuvast maailmalõpust ja sellest, kuidas kapitalism hävitab planeeti ning tapab loodust. Rääkimata jäetakse aga see, et just tänu kapitalismile on ainuüksi 21. sajandil pääsenud miljardid inimesed sügavast vaesusest.

Poliitikud on viinud peavoolu ülimalt fanaatilise retoorika, väites et meie planeet on hävimise piiril ja seda saab päästa ainult naasmine tööstuseelsesse aega. Nad on andnud ruupori kõige radikaalsemate kliimaalarmistide kätte ja suur osa mingitki positsiooni omavatest isikutest lihtsalt kordavad neid sõnumeid papagoina.

Aga arusaadavalt ei kuula noored mitte ainult kuulsusi ja poliitikuid, vaid märkavad ka seda, mis on ühiskonnas lubatud. Ja hetkel on näiteks Ühendkuningriigis võimalik teha põhimõtteliselt kõike, kui juurde on lisatud silt, et see toimub planeedi päästmise nimel. Näiteks kliimaliikumine Extinction Rebellion (vastuhakk väljasuremisele) kujutab endast põhimõtteliselt maailmalõppu kuulutavat kultusliikumist. Nende esitatud väidetel ei ole mittemingisugust teaduslikku alust.

Ent probleem ei ole mitte selles, mida Extinction Rebellion (XR) räägib, vaid selles, et neil on põhimõtteliselt lubatud teha ükskõik mida. Neil on võimalik takistada ajalehe väljaandmist (nagu tehti möödunud aastal) ja rünnata sellega vaba ajakirjandust, neil on lubatud heita pikali maanteele ja häirida sellega majanduse toimimist. Politsei aga lihtsalt seisab ja vaatab pealt.

Kaks aastat tagasi korraldasid XR-i äärmuslased jõhkra rünnaku Shelli Ühendkuningriigi peakorterile. Üllatuslikult võeti ründajad kinni ja lugu jõudis kohtusse, ent vandekohtunikud leidsid, et ükski neist „ei ole süüdi“.

Kõik sellised juhtumid saadavad sõnumi, et planeedi päästmise nimel on lubatud ükskõik milline uskumatu tegu ja seda on võimalik kaitsta ükskõik milliste uskumatute väidetega. Paraku on tegemist ränga eksitusega. Noored lihtsalt kordavad, mida neile öeldakse ja kuna nad on noored, siis kaasneb sellega loobumistunne ning depressioon. Mitte ainult põhjusel, et kogu praegust olukorda on esitletud nii masendavalt halvasti, vaid põhjusel, et neil puudub teave võimalike innovatiivsete lahenduste osas.

Nad on omaenda piiratud teadmiste ohvrid, kuna neid ei ole õpetatud mitte iseseisvalt mõtlema, vaid on öeldud, mida tuleb mõelda. Kõik see toidabki kummalist kaasaegset pettekujutelma, mille järgi peab tulevik laste saamiseks olema täiesti kindlustatud. Vastasel juhul on laste saamine lihtsalt ennekuulmatult häbiväärne.

1939. aastal pidas C.J. Lewis Oxfordi ülikooli kirikus suurepärase kõne. Tema sõnul on inimkond elanud alati kuristiku serval. „Kui inimene oleks lükanud teadmiste ja ilu otsingud edasi aega, mil kõik oleks olnud turvaline, siis ei oleks neid otsinguid kunagi teoks saanud.“

Nii on ka järglaste saamisega. Kui inimene oleks jäänud ootama optimaalseid tingimusi laste saamiseks, ei eksisteeriks inimkonda enam. Sest tingimused ei ole mitte kunagi optimaalsed. Kliimaäärmuslased on hirmutanud ära terve põlvkonna ja selleks, et järgneks uus põlvkond ei tohi neid enam edasi hirmutada. Selle asemel tuleb neid paremini harida ja paremini lohutada.

Allikas: The Telegraph