Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

USA 15 osariiki avaldavad pankadele survet marksistliku majanduspoliitika lõpetamiseks

-
01.12.2021
Biden lõpetas Keystone XL naftajuhtme projekti.
© Scanpix

USA 15 osariiki ähvardavad pankadelt 600 miljardit dollarit välja võtta, kui need pangad jätkavad oma “woke-kapitalismiga”.

Finantsametnikud saatsid eelmisel nädalal pankadele kirja, milles lubasid, et viivad oma raha mujale, kui finantsasutused võtavad omaks ettevõtete vastu suunatud wokeismi ja keelavad fossiilkütuste tööstuse rahastamise. See on kollektiivne majanduslik boikott.

“Meie tegevuse üldeesmärk on kaitsta meie riikide majandust, töökohti ja energiasõltumatust nende põhjendamatute rünnakute eest meie kriitiliste tööstusharude vastu,” märgitakse seletuses.

President Joe Biden on olnud agressiivne nafta- ja gaasiarenduse kiirel piiramisel, nagu valimiskampaania käigus lubatud sai.

Lisaks uute föderaalmaade rendilepingute ebaseaduslikule peatamisele, uute puurimiskohtade keelamisele suurtes kasutamata maardlates ja uutele energiauuringute lubadele kavandatavatele kõrgematele tasudele avaldab Biden administratsioon survet Wall Streetile, et too keelduks investeeringutest kapitalimahukale tööstusele, mis on andnud tootjatele suurima löögi.

Panku hoiatavale kirjale allakirjutanud on lisaks Lääne-Virginiale Arizona, Arkansase, Idaho, Louisiana, Missouri, Nebraska, Põhja-Dakota, Lõuna-Carolina, Lõuna-Dakota, Utah, Wyomingi, Alabama, Texase ja Kentucky finantsjuhid.

Allikas: The Federalist