Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Raskes seisus koroonahaige paranes pärast seda, kui kohus nõudis, et teda ravitaks ivermektiiniga

-
03.12.2021
Ivermektiin.
© Scanpix

Ameerika Ühendriikides paranes väga raskes seisus vanemaealine koroonahaige pärast seda, kui kohus nõudis, et teda ravitaks ivermektiiniga. Ehkki haigla keeldus algselt ivermektiini kasutamisest, nõudis patsiendi perekond ravi teostamist kohtu kaudu.

Illinois haigla ravis patsienti alguses uue, palju kallima ravimi remdesiviiriga, kuid see ei andnud tulemusi. Mehe elu päästeti tänu sellele, et kohtu korraldusel lubati haiglavälisel doktoril ravida teda aastakümneid kasutusel olnud ja turvaliseks tunnistatud ivermektiiniga. Tegemist on inimeste parasiidiravimiga, millel on olemas ka loomadele mõeldud versioon, vahendab Epoch Times.

USA toidu- ja ravimiamet (FDA) on andnud remdesiviirile erakorralise kasutusloa haiglaravil olevate COVID-19 patsientide raviks, samas kui ivermektiiniga ravi FDA heakskiitnud ei ole. Arstidel on siiski lubatud patsientidele ivermektiini COVID-19 raviks välja kirjutada, ehkki FDA väitel võib selle ettenähtust erinev kasutamine olla ohtlik.

Ivermektiin päästis aga päris kindlasti 71-aastase Hong Kongist pärit Sun Ng elu. Ng haigestus USA-s viibides koroonasse ja tema tervis halvenes niivõrd, et ta oli suremas. Tema USA-s elav tütar palus haiglal kasutada isa raviks ivermektiini, kuid haigla keeldus. Tütar pöördus kohtusse ja kohus nõudis, et haigla raviks patisenti ivermektiiniga, kuid haigla ei olnud nõus korraldust täitma. Tütar läks uuesti kohtusse ja kohus nõudis, et haiglavälisel arstil lubataks manustada patsiendile ivermektiini. Haigla keeldus uuesti ega lubanud haiglavälist arsti patsiendi juurde, kuna arst oli vaktsineerimata. Lõpuks jäi kohtu otsus siiski peale, patsiendile manustati ivermektiini ja Sun Ng paranes koroonast.

Perekonna advokaadi sõnul annab juhtunu lootust kogu riigile. „Meile helistatakse igalt poolt,“ ütles ta Epoch Timesile. „Inimesed tahavad kaevata haiglaid kohtusse oma lähedase surma järel. Nad tahtsid, et haigele antaks seda ravimit, aga sellest keelduti. Tegemist on kahtlemata väga keeruliste juhtumitega, kuna kõik meditsiinilise väärravi juhtumid ongi keerulised.“