Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Surmasõitja Darrell Brooksile määratud pisikautsjon tõestas, et USA-s toimib „vastassuunaline rassism“

-
03.12.2021
Darrell Brooks kohtus.
© Scanpix

21. novembril USAs Waukesha linnas jõuluparaadi ajal autoga kuus inimest tapnud ja kümneid vigastanud mustanahaline Darrell Brooks ütles Fox Newsile antud intervjuus, et tunneb end häbistatuna ning  demoniseerituna.

Samas on Brooksil varasemast mitmeid kriminaalkaristusi, viimati arreteeriti ta 2. novembril, pärast seda kui oli väidetavalt sõitnud oma sõbratarile otsa sama autoga, millega rammis mõned nädalad hiljem inimesi Waukeshas. Brooksi juhtumiga tegelenud eeluurija avaldas juba novembri alguses kahtlust, kas Brooksi vabastamine kautsjoni vastu on ikka õige, kuna uute tõsiste kuritegude sooritamise tõenäosus on liiga suur.

Dokumentide järgi oli Brooksi varasem kriminaalne minevik ja võimalik oht avalikkusele kohtule teada. Lisaks oli dokumentidest näha, et Brooksil on diagnoositud „tõsine ja krooniline haigus, mille vastu ta ei saa ravi” (viidatud oli Brooksi vaimse tervise häiretele). Kohtu riskihinnangu järgi oli Brooksi uue kuriteo toimepanemise tõenäosus kõrgeim võimalikest. Eeluurija soovitas ka kohtueelset järelevalvet ning vaimse tervise hindamist.

Ometigi vabastati Brooks kautsjoni vastu summas 1000 USD. Milwaukee peaprokurör John Chisholm nimetas kautsjonisummat „sobimatult väikeseks” ja teatas, et alustab omaenda alluvate osas uurimise.

Meenutuseks – 2020. aasta suvel Black Lives Matter protestide käigus enesekaitseks kaks inimest tapnud ja nüüdseks õigeks mõistetud valgele noormehele Kyle Rittenhouse’ile määras kohus kautsjoniks 2 miljonit dollarit.

Allikad: Fox News, NBC News