Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Lapspruute migrantide käest päästnud Taani minister mõisteti vangi

-
15.12.2021
Taani endine immigratsiooni- ja integratsiooniminister Inger Støjberg
© Scanpix

Aastatel 2015–2019 ametis olnud Taani immigratsiooni- ja integratsiooniminister Inger Støjberg mõisteti esmaspäeval 60 päevaks vangi, kuna ta eraldas pagulaskriisi tipphetkel alaealised lapspruudid nende migrantidest meestest.

Støjberg eraldas 2016. aastal 18 paari, otsustades, et 14–17-aastaseid sisserändajatest tüdrukuid ei majutata nende täiskasvanutest abikaasadega samades varjupaigataotlejate vastuvõtuasutustes. Taani ringhäälingu TV2 ülevaate kohaselt leiti, et paaride eraldamine on vastuolus Euroopa inimõiguste konventsiooniga ja Taani haldusõiguse mitme punktiga.

“Ma olen väga-väga üllatunud. Need on Taani väärtused, mille me täna kaotasime,” reageeris Støjberg kohtuotsusele. “Midagi on väga valesti, kui te ei suuda kaitsta tüdrukuid vastiku lapspruutide fenomeni eest. Ma kannan oma karistuse ja teen seda häbenemata.”

Ajakirjanduse andmeil oli “noorte varjupaigataotlejate” seas mitmeid 14-15aastaseid tüdrukuid koos oma ligi 30-aastaste seaduslike abikaasadega.

Pärast Støjbergi tagandamist selle aasta alguses lahkus endine minister Taani Liberaalsest Parteist, et saada sõltumatuks parlamendiliikmeks. Oktoobris teatas ta koostööst Taani Rahvaparteiga (DF), kui tegi ettepaneku saata 2030. aastaks riigist välja kuni 50 000 migranti. Taani Rahvapartei on ühtlasi EKRE sõpruserakond, kellega koos kuulutakse Euroopa Parlamendis samasse Identiteedi ja Demokraatia (ID) fraktsiooni.

Lapspruudid on teatud riikidest pärit migrantide puhul endiselt probleemiks. Viimased näited sellest on seotud Afganistanist emigreerunud paaridega, kes lahkusid pärast riigi Talibani kätte langemist.

Ameerika Ühendriikide välisminister Tony Blinken kinnitas septembris, et Afganistanist põgenejate hulgas leidub vanemaid mehi koos lapspruutidega.