Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

EKRE fraktsioon soovitab Tartu linnal laenata 49 miljonit

-
17.12.2021
EKRE fraktsiooni liige Silver Kuusik.
© Uued Uudised

Tartu linna 2022. aasta eelarvesse tegi Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) mitu parandusettepanekut, millest esimeses soovitatakse 49 miljoni euro suuruse laenu võtmist, kirjutab Tartu Postimees.

Linnaeelarve seletuskirjast võib lugeda, et järgmisel aastal võiks linn laenata ligi 16 miljonit eurot, millest pea 10,8 miljonit kuluks eelmiste laenude tagasi maksmiseks ning 5,2 miljonit investeeringuteks. Volikogu EKRE fraktsiooni liikmete ettepanek oli võtta laenu ligi 49 miljonit eurot.

EKRE fraktsiooni liige Silver Kuusik selgitas, et praegune majandusolukord soosib laenu võtmist. «Euroopa Liidu inflatsioonimäär jääb 2,5 protsendi juurde ning intress oleks vaid 0,7 protsenti, mis tähendab, et laenata on soodne. Seetõttu jääbki meile arusaamatuks, miks linnavalitsus on laenu võtmise suhtes nii konservatiivne,» sõnas Kuusik.

Laenust võiks EKRE fraktsiooni plaani järgi ehitada Annelinna uue kooli 1100 õpilasele ning kuhu mahuksid Descartes’i lütseumi ja Hansa kooli lapsed. Kooli rajamiseks kuluks EKRE hinnangul 20 miljonit eurot.

Ka sooviksid EKRE liikmed laenu eest lasta ehitada tee, mis ühendaks Põhja puiesteed Muuseumi teega. Kaheks väga oluliseks investeeringuks nimetas Kuusik lasteaiatasude vähendamist poole võrra ning omastehooldajate tasu suurendamist.

Silver Kuusik sõnas, et erilist lootust muudatusettepanekute jõustumiseks ei ole. (BNS)