Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Teadusnõukoja liikme soovitused viitavad valitsuse eksisammudele

-
17.12.2021
Koroontestimise telk. Pilt on illustratiivne.
© UU

Valitsuse teadusnõukoda on viimaks välja öelnud kaks olulist asja – esiteks on vaktsineerimispoliitika olnud diskrimineeriv ja teiseks, valitsus on negatiivset testi tegutsemisloana välistades teinud vale otsuse.

Teadusnõukoja liige käitumisteadlane Andero Uusberg ütles ERR-ile, et asjaolu, et koroona vastu vaktsineeritusest on saanud klubipääse, mis määrab inimese kuulumise mingisse rühma, ei aita vaktsineerituse taseme tõstmisele enam kaasa ja praegustest piirangutest mittevaktsineeritutele võiks esimesel võimalusel loobuda. Põhjendatud hüvede pakett vaktsineeritutele peaks olema selline, mis kedagi ei diskrimineeri.

“Kõigil inimestel peaksid põhimõtteliselt võimalused tegeleda oluliste asjadega elus avatud olema,” rääkis Uusberg. “Võib-olla vaktsineerimata inimesele võiksid need võimalused olla mõnevõrra ebamugavamad, aga see on ka kõik.”

Uusberg leiab, et sellele kriteeriumile vastab päris hästi versioon vaktsiinipassist, mis kehtis enne kolmandasse lainesse jõudmist, kus oli võimalik teatud tegevustes osaleda kas siis vaktsineerimise, läbipõdemise või hiljutise testimise dokumendi najal.

Kaja Kallase valitsuse otsused aga on suutnud vahepeal ühiskonda tugevasti lõhestada ja viinud süüdistusteni apartheidipoliitikas.