Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

EKRE sai tugeva esindatuse Pirita linnaosas

-
17.12.2021
Aat Purje ja Eno Leies
© UU

Kohalike omavalitsuste valimiste järgselt esindab Eesti Konservatiivset Rahvaerakonda Pirita linnaosakogus kaks liiget. Seejuures kuulub EKRE-le nii sotsiaal- ja tervishoiukomisjoni esimehe kui ka linnaosakogu aseesimehe koht.

15-liikmelises Pirita linnaosakogus on esindatud kuus erakonda – Reformierakond (4 liiget), Eesti200 (3 liiget), EKRE (2 liiget), ISAMAA (2 liiget), Keskerakond (2 liiget), Sotsiaaldemokraatlik erakond (1 liige) ja üks parteitu.

Eesti Konservatiivset Rahvaerakonda esindavad Pirita linnaosakogus Aat Purje, kes valiti linnaosakogu aseesimeheks ja Eno Leies, kes valiti juhtima sotsiaal- ja tervishoiukomisjoni. Lisaks on Pirita linnaosakogus moodustatud planeerimiskomisjon, revisjonikomisjon, keskkonna ja linnamajanduse komisjon ning kultuuri- ja hariduskomisjon.

Pirita linnaosakogu aseesimees Aat Purje leiab, et Pirita elanikud väärivad kogukonna huve arvestavat esinduskogu, mis suudab olla linnavõimule konstruktiivne partner. „Mitmed uued linnaosakogu liikmed ja linnaosakogule osaks saanud värske hingamine tõotab tuua muudatusi linnaosakogu töö korralduses ja võimekuses Pirita elanike huve esindada. Järgmised neli aastat töötame selle nimel, et meie mandaat ennast õigustaks,“ kinnitas ta.

„Pirital läksime erakonnaga valimistele vastu lubadusega säilitada Pirita looduskauni koduna siinsetele elanikele ning tõmmata pidurit väikeasumite megaarendustele, mis ei arvesta olemasoleva sotsiaalse ega tehnilise taristuga. Seisame selle taga,“ sõnas Purje.

Pirita linnaosakogu sotsiaal- ja tervishoiukomisjoni esimehe Eno Leiese sõnul on sotsiaal- ja tervishoiusvaldkonnas esmatähtis püüda probleeme ennetada, mitte neid tagantjärele lahendada.

„Meid ootavad valitsuse otsustamatuse tõttu ees järjest suurenevad elektriarved ning elektrihinnatõusuga kaasnev üldine hinnatõus, mis kõige valusamalt lööb just väiksema sissetulekuga peresid. Seetõttu oleme kaasanud sotsiaal- ja tervishoiukomisjoni töösse erinevaid eksperte, et leida meid ees ootavatele probleemidele parim ja kiireim lahendus,“ ütles Leies.

Linnaosakogud on Tallinna linnaosades moodustatavad esinduskogud, mis kujundavad oma arvamuse erinevates linnaelu puudutavates küsimustes. Linnaosakogul on õigus teha kohaliku elu küsimustes linnavolikogule või linnavalitsusele küsimuste aruteluks ja õigusaktide vastuvõtmiseks, muutmiseks või kehtetuks tunnistamiseks algatusi.

UU