Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Koondkeskmised reitingud: EKRE lõpetas aasta populaarseima parteina

-
18.12.2021
EKRE peab kaitsma nii rahvuskonservatiivseid väärtusi kui ka liberalsimi parimaid külgi. Pilt on illustratiivne.
© Mike Calamus

Kolme uuringufirma koondkeskmiste reitingute järgi oli detsembris populaarseim partei EKRE, edastades endiselt Reformierakonda.

EKRE detsembrikuine toetus oli kolme uuringufirma küsitlustes täpselt sama ehk ka koondkeskmine tuli 22 protsenti. Kuu varasemaga võrreldes kasvas EKRE koondkeskmine toetus ühe protsendipunkti võrra.

Reformierakonna koondkeskmine toetus oli detsembris 21 protsenti. Küsitlusfirmasid kõrvutades, siis Norstati küsitluses oli see veidi kõrgem (23 protsenti) ja Kantar Emori omas veidi madalam (19 protsenti). Kuu varasemaga võrreldes Reformierakonna koondkeskmine toetus ei muutunud.

Kolmandal kohal on Keskerakond koondkeskmise toetusega 19 protsenti. Veidi kõrgem oli Keskerakonna reiting Turu-uuringute ja Norstati küsitlustes (mõlemas 20 protsenti) ning madalam Emori omas (17 protsenti).

2020. aasta augustis hakkas ERR-i uudisteportaal uuringufirmade ettepanekul avaldama erakondade agregeeritud ehk koondkeskmisi toetusi, mis haaravad enda alla kolme Eestis regulaarselt erakondade toetusi mõõtva uuringufirma küsitlusi. Arvestades võimalikke statistilisi veapiire, võivad uuringufirmade (Norstat, Turu-uuringute AS ja Kantar Emor) individuaalsed tulemused erineda kuni kolm protsenti. (ERR)