Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Meediakanalid alistuvad rassistiks tembeldatud Nicholas Sandmanni ees

-
19.12.2021
See näoilme tembeldati paljude meediaväljaannete poolt valgete ülimuslikkuse märgiks.
© Scanpix

Covingtoni katoliikliku kooli õpilane Nicholas Sandmann teatas reedel, et jõutud on lahenduseni tema kohtuasjas meediakanali NBC vastu. Ehkki kokkuleppe tingimused on konfidentsiaalsed ja kumbki pool valuraha suurust ei avalikustanud, on varasemast teada, et Sandmann nõudis NBC Universalilt ja MSNBC-ilt 275 miljonit dollarit.

Tegemist on juba kolmanda kohtuotsusega, millega Sandmann saavutas võidu meediaettevõtete vastu. Varasemalt on saavutatud kokkulepped CNN-i ja Washington Postiga, kes kumbki maksid Sandmannile 250 miljonit dollarit.

Sandmann pöördus kohtusse 2019. aastal, kui demokraatidest aktivistid ja ajakirjanikud sõimasid teda rassistiks. Seda põhjusel, et keegi kõrvalseisja oli filminud Washingtonis toimunud Elu Marsil tema kokkupõrget põlisameeriklasest aktivisti Nathan Phillipsiga. Video alusel väideti meedias, et Sandmann on rassist. Hiljem ilmus avalikkuse ette pikem video, millest oli näha, et Phillips lähenes ise Sandmannile ja tema klassikaaslastele, keda oli eelnevalt ahistanud aktivistide grupp nimega Mustad Israeliidid.

Sandmann ei reageerinud Phillipsi provokatsioonile, vaid lihtsalt seisis ja naeratas, kuid tema naeratus tembeldati peavoolumeedias nn valgete ülimuslikkuse märgiks ja Sandmanni ennast nimetati agressiivseks rassistiks. Intsidendile järgnevas intervjuus NBC-le selgitas Sandmann, et püsis naeratades oma kohal, kuna ei tahtnud näidata Phillipsi vastu üles lugupidamatust. „Praegu soovin, et oleksin minema kõndinud,“ ütles Sandmann.

Sandmanni advokaat süüdistas NBC-d vähemalt viieteistkümne laimava telesaate eetrisse laskmises, kuue laimava veebiartikli avaldamises ja arvukate Twitteri säutsude postitamises, milles kõigis süüdistati Nicholas Sandmanni ja tema Covingtoni kooli klassikaaslasi rassistlikes tegudes.

Möödunud aastal teatas Sandmanni advokaat, et erinevate meediakanalite vastu, teiste hulgas ABC, CBS, The Guardian, Huffington Post, NPR, The Hill, on esitatud 13 kaebust. Kolme osas on nüüdseks saavutatud kokkuleppe Sandmanni kasuks.

Allikas: Breitbart