Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Taani parlament heitis välja tüdrukuid kaitsnud endise rändeministri

-
22.12.2021
Need lapsabielude vastu protesteerivad India naised oleks küll Inger Støjbergile tänulikud.
© Scanpix

Taani parlament otsustas teisipäeval hääletusel välja heita endise rändeministri Inger Støjbergi, kes kelle kohus mõistis läinud nädalal süüdi migrantide õiguste rikkumises seoses asüülitaotlejatest paaride lahutamisega. Karistuse tõi talle kaasa korraldus lahutada asüülitaotlejate paarid, kui naine oli alla 18-aastane.

“Parem, et mind hääletavad välja minu kolleegid siin parlamendis tüdrukute õiguste kaitsmise eest, kui see, et mind hääletab tegemata sammude eest välja Taani rahvas,” ütles Inger Støjberg ajakirjanikele.

Pärast pikemat arutelu hääletasid 98 seadusandjat tema väljaheitmise poolt ning 18 vastu. Tegemist on esimese parlamendisaadikuga, kes on Taanis viimase 30 aasta jooksul välja heidetud.

Støjbergile määrati 60 päeva vangistust, kuid on ebatõenäoline, et tal tuleb reaalselt vangi minna. Naise sõnul on ta avatud poliitikasse naasmise suhtes.

Laias laastus on Taanis tegu naiste ja migrantide õiguste kokkupõrkega ning nagu Läänes kombeks, kannatavad ikkagi naiste õigused. Elavad ju migrantidest üleküllastunud Lääne-Euroopa moslemikogukondades naised edasi samade reeglite järgi, nagu kodumaal. (AFP-BNS)