Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Peaminister Kaja Kallas kuulutas teadusnõukoja väsinuks ja koristas nad jalust

-
27.12.2021
“Kõigi elektrimolekulide ema” Kaja Kallas impordib Eestisse eurolollused.
© Uued Uudised

Peaminister Kaja Kallas on osanud vähem kui aastaga väga paljude oluliste inimeste ja institutsioonidega tülli minna ning nüüd lõhkus ta osa sillast enda ja valitsust nõustanud teadlaste vahel.

Kuigi peaminister Kaja Kallas põhjendas teadusnõukoja laialisaatmist selle liikmete väsimusega, pole asjaosalised tema hinnanguga nõus, kirjutab Postimees.

Poliitiliste allikate väite peale, et peaministrile ei meeldinud nõukoja liikmete suhtlus meediaga, ütlevad viimased aga, et neile pole midagi sellist ette heidetud.

Eelmise nädala esmaspäeva õhtul otsustas teadusnõukoda, et kuna koroonaviirus levib jõudsalt, saadakse kokku ka pärast jõulupühi, kuid järgmistel päevadel said nõukoja liikmed peaminister Kaja Kallaselt telefonitsi teada, et nende teeneid enam ei vajata. Teadusnõukoja juhile Irja Lutsarile helistas Kallas teisipäeva õhtul ja selle liikmele Krista Fischerile kolmapäeva hommikul. Mõlemad kuulsid, et nad on oma tööst väsinud ning seetõttu vahetatakse teadusnõukoda välja. Nõukoja liikmete sõnul nad oma tööst väsinud polnud.

Otsuse muudab kummaliseks seegi, et Postimehele teadaolevalt ei kuulnud tervise- ja tööminister Tanel Kiik teadusnõukoja senise koosseisu laialisaatmisest peaminister Kallaselt, vaid hoopis teistelt inimestelt.

Teadlased tõrjusid seda hinnangut väitega, et peaminister polnud neile kehtestanud selgeid meedia­suhtluse reegleid. Lutsar lisas, et nende soovitusi hakati eelmise valitsuse ajal avalikustama meediaväljaannete soovil. «Mina ütleksin, et meie jutud ja kriitika valitsuse suunal jõudsid meediakajastusse alles pärast seda, kui peaminister oli ise meid meedias avalikult kritiseerinud,» lisas Fischer.

Kaja Kallas ei kannata enam kriitikat välja ja kuigi ta on alati endale lojaalset meediat kiitnud, on ka selles usalduses nüüd kriisiviirus sees. (Postimees-BNS)