Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kallase valitsus pole suuteline muidu koostööd tegema, kui sõlmides koostööleppeid?

-
28.12.2021
Stenbocki maja
© UU

Halloo! Kaja Kallase valitsuskabinetis valitseb ikka täielik kaos – ministeeriumid ei saa enam muud moodi hakkama, kui peavad omavahel koostööleppeid allkirjastama?! Nimelt on küsimusi tekitanud kaitseminister Kalle Laaneti (Reformierakond) ja välisminister Eva-Maria Liimetsa (Keskerakond) allkirjastatud koostööleping.

Kas tõesti on vaja ministeeriumitevahelise koostöö toimimiseks eraldi leppeid või võiks see olla iseenesestmõistetav? Või on koostöökokkulepped lihtsalt asjatu bürokraatia ja poliitiline palagan? Küsib isegi Postimees.

Suhtekorraldaja ja varem kaitseministeeriumis innovatsioonikoordinaatorina töötanud Vootele Päi on kriitiline: nii väikeses riigis, kus välispoliitika põhineb suuresti julgeolekupoliitilistel kaalutlustel, peaks ministeeriumite omavaheline koostöö olema iseenesestmõistetav.

Seega pole kõnealune dokument mitte probleem, vaid epikriis nukrast tegelikkusest, kus ka välispoliitikas on ametkondade konkureerimise tõttu koostöö piiratud. „Ametkonnad roteeruvad kõige kõrgema tasemeni välja, kuid ikkagi on tarvis sõlmida totraid üldsõnalisi kokkuleppeid,“ lisas ta.