Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Uusmarksism panganduses: Kanada suurim pank keeldus andmast laenu „valede vaadetega“ kliendile

-
31.12.2021
The Royal Bank of Canada on ka kohalike indiaanlaste poolt vihatud.
© Scanpix

Kanada konservatiivse meediaväljaande Rebel News eestvedaja Ezra Levant rääkis intervjuus Fox Newsile, et Royal Bank of Canada keeldus talle laenu andmisest tema poliitiliste vaadete tõttu.

Levant rääkis intervjuus Tucker Carlsonile, et on sama panga klient olnud juba kümneid aastaid ja eitava vastuse põhjuseid uurima hakates jõudis ta ühe vilepuhujani, kelle sõnul oli taotluse tagasi lükkamise taga panga peakontor. „Sain sellest teada ainult tänu sellele, et kohalik pangakontor tõesti väga tahtis mulle laenu anda,“ selgitas Levant.

Levant avalikustas salvestuse vestlusest Calgary pangatöötajaga, kes selgitab Levantile, kuidas Kanada suurim pank, millel on harukontorid ka Ameerika Ühendriikides, ei taha olla seotud Rebel Newsi sarnaste meediaväljaannetega. „Tema sõnul on põhjuseks meie vaated, kuna Rebel News, veebileht, mida ma vean, on konservatiivsete vaadetega ja Royal Bank… nemad ajavad äri kommunistliku Hiinaga,“ rääkis Levant, kelle arvates on asja taga Kanada peaministri Justin Trudeau head sidemed pangaga. Levant nimetas olukorda poliitiliseks lehmakauplemiseks.

„Justin Trudeau ja Royal Banki vahel on pöörduks,“ ütles Levant. „Trudeau esimene suursaadik Hiinas oli Royal Banki juhtkonna endine liige. Hiljuti määras Trudeau veel ühe Royal Banki juhtkonna liikme senatisse, seega ma arvan, et põhjus ongi poliitiline – mina toetan su panka, sina toetad mind. Justin Trudeau vihkab Rebel Newsi, selle on ta teinud väga selgeks.“ Levant mainis, et pangad on saanud viimastel aastatel tohutut abi riigilt, neil on meeletult privileege ja sellest siis ka vastutasuks poliitilised teened.

„Pankade laenuandmise kriteeriumid ei tohiks olla poliitilised,“ lisas Levant. „Isegi süüdimõistetud mõrvarid saavad vanglast vabanemise järel avada pangakonto. Minu meelest on tegemist täiesti skandaalse otsusega ja ma sain sellest teada ainult tänu juhusele, tänu kohaliku pangatöötaja aususele. Kardan, et niisugune suhtumine on levinud palju laiemalt, kui me arvata oskame.“

Allikas: Fox News