Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Heategevusorganisatsioon: Facebook tsenseerib naistevastast vägivalda paljastavat kampaaniat

-
04.01.2022
Vägivald jeziidi naiste vastu Islamiriigis oli lausa genotsiidi tasemel. Pilt on illustratiivne.
© Scanpix

Ühendkuningriigis asuv heategevusorganisatsioon süüdistab Facebooki naistevastase vägivalla vastu suunatud kampaania tsenseerimises.

Katoliiklik organisatsioon Aid to Church in Need (ACN) käivitas eelmise aasta lõpus digitaalse kampaania, millega soovis suurendada teadlikkust kristlike naiste vastu suunatud vägivallast islamimaades. Kampaania raames maksti info levitamise eest ka Facebookile, kuid sotsiaalmeediahiid otsustas reklaame rangelt piirata, keelustades ühtlasi ka organisatsiooni kontod Instagramis ja WhatsAppis.

Novembris piiras Facebook ACNi kampaaniat 90% ulatuses, kuna väidetavalt laekus kasutajatelt hulgaliselt kaebusi, mille järgi olevat tegemist „solvava, eksitava, seksuaalselt sobimatu“ või „vägivaldse“ reklaamiga.

Hoolimata korduvatest järelepärimistest ei ole Facebook kahe kuu jooksul ACNile kehtestatud piiranguid tühistanud, samuti ei ole suvatsetud selgitada, kuidas rikub kampaania ettevõtte reegleid.

ACNi Ühendkuningriigi filiaali direktor Neville Kyrke-Smith kritiseeris Facebooki teravalt, nimetades selle tegevust läbipaistmatuks ja ebaloogiliseks. „Oleme hämmingus, et meie kampaania, mille eesmärk on aidata kannatavaid naisi, on langenud niivõrd karmi tsensuuri alla. Väites, et meie reklaam on keelustatud ettevõtte reeglite rikkumise pärast, andmata meile samas mingeid selgitusi, kuidas on reegleid rikutud, tegutseb Facebook nii kohtuniku, vandemeeste kogu kui ka kohtuotsuse täideviijana,“ kirjutas Kyrke-Smith tehtud avalduses.

Kampaania oli suunatud ÜRO ametnikele ja Ühendkuningriigi valitsusele ning sisaldas ühtlasi raportit pealkirjaga „Hear Her Cries“ [kuule naise abipalveid], milles oli toodud väga detailselt välja kristlike naiste vastu suunatud seksuaalvägivald peamiselt islamiusku riikides nagu Nigeeria, Mosambiik, Iraak, Egiptus, Pakistan ja Süüria.

Facebook on korduvalt sattunud terava kriitika alla seoses postituste subjektiivse tsenseerimisega. Möödunud aastal keelustati näiteks Twitteris hashtag #SaveTheChildren, mis kogus USAs populaarsust osana laste seksuaalse ärakasutamise ja lapsprostitutsiooni vastasest liikumisest.

Allikas: Remix News