Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee
 

Kiire pereheitmine jättis PortoRollo valitsuse siseministri olulise kantslerita

-
06.01.2022
Siseminister Kristian Jaani.
© UU

PortoRollo valitsuse siseministril Kristian Jaanil ei tundu politseinikust poliitiliseks ministriks minek eriti hästi sujuvat, millele viitavad ka üleöö tekkinud kaadriprobleemid.

Siseminister Kristian Jaani on keerulises olukorras, sest kuus aastat ministeeriumi kantslerina töötanud Lauri Lugna asub ülejärgmisel nädalal juhtima Kredexi ja Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) ühendasutust, kirjutab Postimees.

Siseminister tunnistas, et rahvusvahelise julgeoleku mõttes keerulisel ajal on ministeeriumile uue kantsleri leidmine tema järgnevate päevade prioriteetne töö. “Kantsleri vaates on kindlasti väga olulised märksõnad, milline on julgeoleku olukord, terve laialdane riigikaitse temaatika: sisekaitse ja selle rahastamine, tsiviil- ja militaarkoostöö, rahvusvaheline koostöö.”

Ühe inimese liikumine ühest riigiametist teise pole ehk ebatavaline, küll aga on seda kiirustamine, sest ühendasutuse juhi otsimist ei alustatud ilmselt üleöö, küll aga jättis minemapõrutanud kantsler tühja augu siseministeeriumi olulisse kohta, kolides hoopis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi. Kuid PortoRollo valitsuses pole miski võimatu.

Lugna on juhtinud Maanteeameti peadirektori asetäitjana klientide teenindamist ja liikluse ohutumaks muutumist. Viimased kuus aastat on ta kantslerina juhtinud Eesti suurima töötajaskonnaga Siseministeeriumi valitsemisala. Tal on Tartu Ülikooli avaliku halduse ja majanduse alane kõrgharidus ning ta on lõpetanud Belgias magistrantuuri Euroopa Liidu poliitika kujundamises. Hetkel jätkab õpinguid EBS Executive MBA programmis.