Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Eesti Energia naerab rahvale näkku: mitte elektri hinda ei alandata, vaid pakutakse võimalusi “valutumalt” võlgu olla

-
06.01.2022
Vaesematele Eestimaa inimestele jäävad vaid sellised alternatiivid.
© Internet

Inimesed on kätte saanud hiiglaarved, peredes valitseb paanika, vaesus koputab uksele, aga Reformi- ja Keskerakonna valitsetav riigisüsteem pakub “boonusena” võlaorjust.

Riigiettevõte Eesti Energia andis oma kundedele teada, et pakub abi energiahinna tõusu puhul – kes ei jõua kohe maksta, võib taotleda maksepikendust. Hädalised saavad seda algul soodusintressiga, siis aga kaks korda kallimalt kui pangad tarbijalaenu annavad, kirjutab Eesti Ekspress.

Eesti Energia küsib maksmata osa hilisema tasumise eest viivist. See on aprilli lõpuni tavapärasest poole väiksem: 0,033 protsenti päevas. Aga kui see ümber arvutada aasta baasile, siis tuleb intressimääraks 12 protsenti aastas ja mai algusest, kui „soodukas“ läbi, juba 24 protsenti aastas. Ehk energiafirma koorib oma kundedelt mitu nahka, lisab Eesti Ekspress.

Normaalse riigi kohustuseks on oma kodanike eest hoolitseda. Liberaalide valitsetavas riigis ei aga ei tehta nende elu lihtsamaks ja odavamaks, vaid pakutakse võimalusi katastroofiliselt kallinenud igapäevaelu kompensatsioonide taotlemise ning võlgade ajastamisega ikkagi kinni maksta.

UU