Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Päts pätsatud Snegurotška pea asemele?

-
06.01.2022
Häid vene jõule!

Õigeusujõulud Venemaal algasid väga lõbusalt. Ajal, kui Kasahstanis kukutati Nazarbajevi kujud ja lõigati päid, leiti Moskva lähistel Koroljovi linnas vene nõukogude näärivana truu kaaslanna Snegurotška (Lumehelbeke), kel oli samuti rebitud pea otsast ja murtud käsi. Kuju leidsid ühe maja elanikud oma hoovist. Selgus, et Snegurotška skulptuur potisinises kleidis oli röövitud staadionilt „Vimpel“.

Kuju toimetati remonti ja restaureeritakse. Pärast restaureerimist ennistatakse Snegurotška tema seaduslikule kohale staadionil.

Teises kompositsioonis avastasid aga valvsad usklikud moskvalased pornograafiat. Venemaa pealinna Gagarinski rajoonis on püstitatud efektne kompositsioon „Baleriin ja sõdur“. Kujud tantsivad ja tähelepanelikud möödujad panid tähele, et teatud nurga alt paistab üks sõduri käsi erigeerunud sugutina. Kusjuures seda märkimisväärselt suurt detaili võib märgata ainult päeval, sest pimedal ajal on kompositsioon valgustatud nõndamoodi, et „kõik on sünnis ja viisakas“.

Kas pole hea vaheldus meie kasti löödud Jaak Joalale ja Estonia kõrvale kavandatava Konstantin Pätsi hirmsale peale, mis mõlemad on kõike muud, kui naljakad? Kui Koroljovis ei leita Snegurotška kadunud pead, siis meie andekad skulptorid võiksid neile kinkida šefiabi korras midagi eestimaist asemele. President Pätsi pea kõige paremini ehk ei sobiks, aga meie viimatise „presidendi“ eestimaisest paplist pea sobiks ideaalselt.

Saaks natukenegi naerda sel äreval ajal.

Ivan Makarov