Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kaja Kallas pani uuele teadusnõukojale suukorvi pähe

-
07.01.2022
Kaja Kallas
© UU

Toivo Maimetsa juhitav teadusnõukoda jääb võrreldes Irja Lutsari meeskonnaga märksa enam varju, sest teadlased ei tohi enam nii vabalt avalikkuse ees tuututada nagu varem.

Peaminister Kaja Kallas põhjendab, et kriisijuhtimine vajab rohkem selgust: „Nii ajakirjanduse kui ka riigikontrolöri etteheide on olnud kommunikatsioon. Üks ütleb üht ning teine teist ja avalikkus ei saa aru.“

Kallas rääkis Delfile, et teadusnõukoja uus juht Toivo Maimets pani ise oma meeskonna kokku, kuid Kallas aitas otsustada, milliseid ekspertteadmisi seal vaja oleks.

Nõnda on suukorvistatud uus teadusnõukoda pigem valitsuse nööri mööda jooksev punt.

Kuidas käib edaspidi teadusnõukoja suhtlus avalikkusega, on selles vallas tehtud kokkuleppeid?

„Jah, me oleme kokkuleppeid teinud selles osas, et tähtis on, et me räägiks ühel häälel,“ sõnas Kallas. Ta kordas sedagi, mida korrutati Irja Lutsari juhitud meeskonna ajal, et teadusnõukoda annab valitsusele nõu, aga valitsus otsustab.

Kas teadusnõukoja liikmetel on lubatud enne valitsuse otsust oma seisukohti kommenteerida?

„Teadusnõukoda arutab oma otsuseid või ettepanekuid, aga meie soov on see, et nad valitsuse ette tuleks ühe ettepanekuga, millest lähtutakse, mis on juba kompromiss,“ vastas seepeale Kallas.

Miks ei ole uues nõukojas aga majanduseksperti? Kallas leidis, et majanduse reageerimist erinevate piirangute suhtes oskab valitsus ise hinnata.