Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Nii nunnu: äpardunud kitsekasvataja lubab Riigikogu istungite ajal enam taksot mitte sõita

-
07.01.2022
Martin Repinski (telefoniga)
© UU

Riigikogu liige, keskerakondlane Martin Repinski lõpetas partei ja avalikkuse survel Riigikogu istungite ajal takso sõitmise, teatab ERR-i uudisteportaal suure pealkirjaga rõõmusõnumit.

Küll on tore – kas tõesti alla tuhande häälega Ida-Virumaalt parlamenti valitud ja lühikest aega maaeluministri ametis olnud Repinski saab naasta oma põhiameti juurde? Aga ainult partei ja avalikkuse survel! Muidu oleks ikka võinud edasi taksoroolis maksumaksja seljas finantsvabaduse poole liugu lasta.

Ups, sama pole ta veel otsustanud, kas Riigikokku tagasi kandideerib. Kuis nii, peaks ikka, ega siis 4400 eurot kuus mööda külgi maha jookse.

Uudis kirjeldab, kuidas Keskerakonna fraktsiooni esimees Jaanus Karilaid kui ka Keskerakonna esimees Jüri Ratas olid Martini-poisile öelnud, et „ilmselt oleks mõistlik niimoodi teha“, et ta istungite ajal taksot ei rooli, et äkki pole väga eetikine… Ilmselt tõesti.

“Kuigi mul võib-olla ka teistsugune arvamus, ma võin arvata, et on olemas vabu hetki istungi ajal, kus ma ei pea istungil olema, et Riigikogu saadiku töö on mitte ainult istungid, vaid pigem isegi on tähtsamad asjad kui istungid,“ raiub ta ise edasi.

No, anna kannatust! Kas tõesti peab sellise mõttemaailmaga inimene tegelema poliitikaga ja kuuluma valitsusparteisse või vastupidi – see kõik ongi nii keskerakondlik?

Oma sõnul 6000 eurot kuus Bolti taksoga sõites teeniv Repinksi on kõneks ka vastavates foorumites, kus arutatakse, mis tegelikult selle sõu taga on. Teised taksojuhid kirjutavad, et nii palju ei saa mingi valemiga teenida, kui ta just 24/7 ei sõida. Mõni leiab, et küllap ta teeb taksofirmale hoopis lisaraha eest reklaami.

Ida-Virumaal kutsekooli lõpetanud Repinksi on jamadesse mässunud muidugi ka varem. Keevitajana oma karjääri alustanud „poliitik“

Pärast Repinski ministriks saamist avalikustas Eesti Ekspress, et Konju talus toodetavad kitsejuustupallid, mida müüakse Eesti tootena, valmivad siiski Hollandi ettevõtte De Molkerei mittemahedast toormaterjalist, mis Eestis ümber voolitakse ja maitsestatakse. Repinski enda sõnul ostis tema firma Hollandi juustu, et tootevalikut mitmekesistada.

2013. aastal heideti Repinski Keskerakonnast välja, kuna ta kandideeris kohalikel valimistel Illuka valimisliidus Koduvald, ehkki samas vallas oli ka ühe kandidaadiga Keskerakonna nimekiri. Uuesti kuulub Repinski Keskerakonda 2015. aastast.

Pärast seda kui ta 2015. aastal Riigikokku valiti, jagas ta oma tööd kitsefarmi vahel. Pärast ministriks saamist lubas ta siiski ettevõtte juhtimisest eemale jääda.

Kuid ministriametis ei saanud ta olla kaua ning 2016. aasta detsembris teatas ta oma tagasiastumisest seoses skandaalide ilmsikstulekuga tema kitsefarmis. Ka selgus, et maaeluminister Martin Repinski on Ida-Viru maakohtult saanud alaealisena kelmuse katse eest tingimisi vanglakaristuse.

2016. aasta jaanuaris teatas ajakirjandus, et Keskerakonna tööseminaril Pedase puhkemajas lõi Repinski Riigikogu liiget ja endist Kiviõli linnapead Dmitri Dmitrijevi, kaitstes Siret Kotkat, keda Dmitrijev ahistanud.

14. juunil 2016 hääletati Riigikogus avalduse “75 aastat juuniküüditamisest” asjus ning hääletamistulemuste järgi oli Repinski küll kohal, kuid jättis hääletamata, mis tekitas ajakirjanduses kõlapinda. Repinski selgitas viimast sellega, et istungi alguses oli ta kohal ja hääletas päevakorra esimest punkti, kuid küüditamiseteemalise hääletuse ajaks oli ta juba saalist lahkunud ja teel Ida-Virumaale.

Pärast 2019. aasta valimisi paistis Repinski silma sellega, et vallandas Jõhvis mitmed kogenud vallaametnikud, keda tal hiljem ei õnnestunud asendada. Veidi pärast vallandamislainet lahkus Repinski ise Jõhvi vallavanema kohalt.

UU