Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Oudekki Loone: Ukrainasse relvi saates hakataks neid kasutama venelaste vastu

-
09.01.2022
Oudekki Loone
© UU

Kaitseministeerium on teatanud, et kaalub võimalust saata Ukrainasse nii suurtükke kui tanktirõrjerelvi. Iseenesest on tegu rumala otsusega, sest Ukrainal on taolisi relvi küllaga ja Eestil omakorda mitte. Kuid veel rumalam on keskerakondlase Oudekki Loone reageering selle otsusele. Nimelt ei pea ta relvade kinkimist õigeks põhjusel, et neid hakatakse kaustama venelaste tapmiseks.

„Eesti annaks Ukrainale rakette ja suurtükke, mille puhul on ratsionaalselt ette nähtav, et nende ohvriks langevad Donbassi elanikud,” kirjutas ta enne aasta lõppu oma Facebooki postituses, mis leidis tsiteerimist ka kremlimeelses meedias „See on otseses vastuolus Minski lepetega, mis nõuab konflikti mittesõjalist lahendust. Teiseks, kõigile on selge, et neid relvi plaanitakse võimalusel kasutada venelaste tapmiseks.”

Loone selgitas Eesti Päevalehele, et  et Javelini laskemoona või haubitsate saatmine rõhutaks justkui vajadust konflikti sõjaliselt lahendada, mis ei ole Minski lepetega kooskõlas.

Loone sõnul on Putin otsinud kogu aeg läänega kokkulepet ning see pole tal õnnestunud. Niisuguses olukorras manitseb ta, et Eesti ei valaks õli tulle.