Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kersti Kracht on veendunud, et elektriarvestitega manipuleeritakse

-
10.01.2022
Kersti Kracht
© UU

EKRE liiget Kersti Krachti ei üllata mitte saabunud elektriarve suurus, vaid hoopis tarbitud kogus. Ta on veendunud, et kaugloetavad arvestid on manipuleeritavad. Paljud inimesed kirjutavad, et vaatamata kokkuhoiule, on tarbimine suurem. Kuidas see võimalik on? Kersti Kracht on hämmingus tarbitud elektri kogusest.

„Ma olen absoluutselt veendunud tänaseks, et kaugloetavad arvestid on manipuleeritavad, tarbimise kogus muudetav jne,“ kirjutab Kracht Facebookis.

Ta selgitab, et 2021. aasta veebruaris oli tema elukoha tarbimine 2,2 MW, majas elas kaks täiskasvanut ja kaks last, kõikide tubade valgustid huugasid, WIFI-d, arvutid, telekad, süüa tehti kolm korda päevas. Huugas ka võimas ventilatsiooni aparaat, maaküte, temperatuur majas igal pool 23 kraadi. Lisaks olid õues krõbedad külmakraadid – seega tarbimine põhjas.

Ta toob võrdluseks detsembri 2022: „Elan üksinda, teise korruse toad miinimum temperatuuril, ventilatsioon üldse välja lülitatud, kogu tarbimine viidud miinimumini, isegi välisvalgustuse ühe osa lülitan välja õhtul. Neil päevadel, kui oli 1000 eurot MW, kütsin üldse kaminaga ja külmematel päevadel samuti. Ja tarbimine on 2 MW!“

Kracht küsib, kas Eesti Energia manipuleerib tarbimisega. Ta oli Rotermanni korteriühistu esinaine päris mitu aastat: „Ja sinna majadesse paigutati juba 2008. aastal kaugloetavad arvestid – need jooksid nagu oleks oravad neid ringi ajanud, täielik anomaalia.“