Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kaja Kallase aastatagune valelik lubadus: tahan anda endast kõik, et Eestis oleks inimestel hea elada!

-
11.01.2022
Kaja Kallas Riigikogu ees.
© Uued Uudised

Mullu 25. jaanuaril pidas peaminister Kaja Kallas Riigikogus kõne valitsuse moodustamise alustest, milles lubadus rahva eest hoolitseda – uus aasta aga algas kogu rahvale avaliku paljaksriisumisega.

“Tahan anda endast kõik, et Eestis oleks inimestel hea elada. Hea mõelda, hea töötada, hea õppida, hea lapsi kasvatada, hea nautida meie kaunist loodust. Tahan näha Eestit taas naeratamas, mitte kulm kipras ja rusikas taskus nurka tõmbumas,” rääkis Kaja Kallas.

Praktiliselt kogu ühiskond maksab nüüd katastroofilisi elektriarveid, kulm kipras ja rusikas taskus.

“Kõige halvem, mida ühe valitsuse liige võib Eestile teha, on ise provotseerida ja eskaleerida konflikte. Me ei hakka pidama Ümera lahingut Eesti inimeste vastu,” jätkas Kallas.

Reformierakonna valitsus provotseeris oma kärpepoliitika ja pimesi omaks võetud rohepöördega elektrihinna meeletu tõusu ja eskaleerib seda suuresti kättesaamatu kompenseerimismehhanismiga.

“Kõik inimesed tahavad end tunda väärtuslike ühiskonnaliikmetena. Nagu psühholoogid ütlevad: kuuluvuse tunne on üheks heaolu aluseks,” lisas Kallas.

Eestimaa inimesed ei tunne ennast enam väärtuslike ühiskonnaliikmetena. Sama tarbimise juures maksavad nad nüüd kordi rohkem ja oodata on üldist hinnatõusu.

“Peame võitlema selle eest, et /…/ Eestisse tuleks investeeringuid ning olemasolevad ettevõtted näeksid võimalusi oma tegevust siin laiendada,” lubas Kallas.

Meie omad ettevõtjad kardavad, et tohutute elektriarvete tõttu tuleb tegevust koomale tõmmata või see sootuks lõpetada, laienemise ja uute investeeringute ei mõtle sellise elektrituru puhul keegi.

“Riigi raha jagamine toetusteks peab siiski lõppema nii pea kui võimalik, et mitte lämmatada erainitsiatiivi,” ütles Kaja Kallas.

Valitsus tõmbab erainitsiatiivil energiahindadega hinge kinni ja hakkab vaesunud inimestele riigi raha jaotama, olles taotlemise süsteemi muutnud kerjamiseks.

Kaja Kallase valitsemise ajal ei ole inimestel siin enam hea elada…

Allikas: Kaja Kallase kõne