Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Tartu EKRE Ümarlaud: inimesed vaatavad valitsuse poole ja ootavad abi, mis aga viibib

-
11.01.2022
Jaak Madison ümarlaual
© UU

Esimene Ümaralud toimus 10. jaanuaril 2018. aastal. Nüüdseks oleme seda koos Aare Tammega vedanud neli aastat. Pärast 2017. aasta kohalike omavalitsuste valimiste kampaania lõppu tundsid Tartu EKRE aktiivsemad liikmed, et tööd on vaja jätkata. EKRE potentsiaal oli suur. Rahvas uskus ja lootis EKRE-le. Oli vaja kohta, kus nii EKRE liikmed, kui ka konservatiivselt mõtlevad aktiivsed inimesed saaks oma mõtteid väljendada, ning ennast poliitiliste sündmustega kurssi viia.

Nii tekkiski mõte luua Tartu EKRE ümarlaud. See pidi toimuma iga kuu kindlal päeval. Selleks päevaks sai kuu teine kolmapäev. Ümarlaud muutus kohe populaarseks, aktiivsed inimesed, kes valutasid südant Eesti riigi ja EKRE hea käekäigu pärast liitusid ja neid tuli aina juurde. Liituti ka teistest EKRE ringkondadest väljastpoolt Tartu linna. Seal oli tore kohtuda ka vanemal generatsioonil, kes internetti ei kasuta, meediat tõena ei võta, aga tahab end poliitikas toimuvaga kursis hoida.

Nii mõnelegi on Ümarlaud olnud stardipakk, pärast paarikordset osavõttu on EKRE-le esitatud liitumisavaldus. Kui algselt võttis Ümarlauast osa umbes 30 inimest, siis tänaseks on osavõtjaid 70 inimese ümber. Toimunud on tõsised arutelud, ettekanded, sõnavõtud aktuaalsetel teemadel. Oleme võtnud vastu otsuseid ja saatnud ettepanekuid kõrgemale poole. Meil on käinud esinemas leiutajast vabadusvõitleja Hando Kruuv, Tartu Rahu Põlistamise Seltsi esimees Osvald Sasko, Tartu Vabadusvõitlejate Ühenduse esimees Eerik-Ivar Künnapuu, muusika ja sõnavõttudega on üles astunud Tajo Kadajas ja Indrek Kalda, külas on käinud Riigikogu liikmed Merry Aart, Peeter Ernits ja europarlamendi liige Jaak Madison. Rahva poolt on vastuvõtt alati soe, küsimused ja arupärimised ei taha sugugi lõppeda.

Ümaralaua tulevikuplaanid on samuti suured. On mitmeid Riigikogu liikmeid, poliitikuid ja oma ala spetsialiste, keda inimesed soovivad näha ja kellega vestelda. Osadega neist on juba kohtumine kokkugi lepitud.

Kahjuks on meie riigis täna olukord selline, kus Terviseameti poolt väljamõeldud segaste nõuete kohaselt saab Ümarlauda korraldada heal juhul umbes kuuel kuul aastas. Meie koroonapassi isikutunnistuseks ei pea.

Teemasid, millest rääkida, oleks hulgi. Olukord riigis hakkab kujunema väljakannatamatuks. Elekter, gaas, toit ja teised esmatarbekaubad on muutumas luksuskaupadeks. Paljud leibkonnad on tõugatud sügavasse vaesusesse. Valitsus ei taha vastutada, vaid püüab salastada. See kõik viib riigi järjest keerulisemasse olukorda. Inimesed vaatavad valitsuse poole ja ootavad abi, mis aga viibib tahtmatusest või suutmatusest rahva hüvanguks midagi ära teha.

Nii ongi suunatud pilgud EKRE ja Helmete poole. Ja ega kusagilt mujalt abi loota ei olegi. Ka EKRE Tartu ümarlaud ootab oma võimalust, et rahva heaks midagi ära teha.

Oleme loonud ka Tartu EKRE Ümarlaua Facebooki grupi, kus tänaseks juba pea 1500 liitujat ja seal postitatakse aktuaalsetel teemadel iga päev.

 

Merike Lumi, EKRE Tartu osakond