Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kaja Kallase “pärlid” infotunnis – nutta või naerda?

-
12.01.2022
Kaja Kallas sai kaugtöö ajal Riigikoguga suhelda läbi interneti, mis vajab samuti elektrivoolu.
© UU

Kes jälgib Riigikogu infotunde, teab juba ammu, millist valet, kummalist retoorikat ja loogikavabu argumente peaminister Kaja Kallas kasutab. Mõned tsitaadid kolmapäeval Kallase suust kuuldust.

“Norra kompenseerib 50% ulatuses, meie 80% hinnatõusust.”

“Nagu ma ütlesin, 237 000 leibkonda või elektritarbimispunkti, nende arve on alla 50 euro.”

“Ma ei tea, miks te eakatesse nii üleolevalt suhtutute, justkui nad ei saaks hakkama.”

“Näiteks üks põhjus, miks hind oli detsembris väga kõrge, oli see, et Eesti Energia ei vastanud omaniku ootusele ja seda 1000 megavatti töös ei olnud, mida omanik on Eesti Energialt oodanud. Alates 3. detsembrist sellele omaniku ootusele ei ole vastatud. Ma olen küsinud nii energia eest vastutava ministri, Taavi Aasa käest kui ka rahandusministri käest, et mida me sellega teeme, et tegelikult omaniku ootusele ei ole vastatud, ja mida me peaksime tegema selleks, et omaniku ootus edaspidi saaks vastatud ja need tingimused täidetud, et meil need 1000 megavatti võimsust kindlasti olemas oleks.”

“Ma ei ole teiega nõus selles osas, et valitsus ei mõista selle olukorra tõsidust. Vastupidi, me saame väga hästi aru, et väga keeruline olukord on, ja seetõttu me need meetmed, mis ma ette lugesin, olemegi suhteliselt kiiresti saanud kokku leppida. Aga nii nagu siin Riigikogus, ka teie poolt, kõikide erakondade poolt, on olnud võidujooks pakkuda veel selliseid populistlikke, kiireid lahendusi – nii ilmselt kõikide erakondade poolt, kes nüüd järgmisel aastal valimistele vastu liiguvad.”

“Lihtsalt ma arvan, et kui inimesel on juba mitu maja, siis võib olla tegemist ei ole inimesega, kes sellist toetust siis lõpuni vajab.” (Mart Helme väite kohta: toetust ei maksta inimestele, kellel on mingi teine kinnisvara. Näiteks elad korteris Tallinnas, aga sul on vanematelt päritud talumaja või suvila.)

“Minu meelest ei ole see õige, kui ühelt poolt meil on börsihind – ja jällegi, nagu ma ütlen, 2016. aastast kuni 2021. aastani need inimesed on maksnud 40% odavamat elektri hinda kui keskmiselt Euroopas –, siis me justkui selle madalama poole, selle kasu, mis jääb kõikidele nendele tarbijatele, aga tipud lõikame maha. Sellisel juhul tekib olukord, kus kõik võtavad endale börsihinnaga lepingu, sest sul riski teiselt poolt ei ole. Sul on ainult see kasu, mis sa sellest saad.”

“Kõigepealt, teid kuulates muidugi ma tahaksin öelda seda, et see Isamaa veetud Partsu tulumaksuküürud või need astmed on just täpselt see, mis on toonud kaasa selle, et inimesed on erinevatele astmetel ja siis justkui ei saa tulumaksuvabastust. /…/ Kõigepealt ma pean ära korrigeerima. Ma ütlesin, et Parts tegi astmed, aga mulle saabus sõnum, et see oli Riigikogu liige Sven Sester, kes tekitas need astmed, mida on vist 6000, kus siis inimesed erinevatelt astmetelt saavad erinevat siis tulumaksuvabastust. Kõigepealt vabandan siis Juhan Partsi ees.”

“Test ei kaitse mitte kedagi selle nakkuse saamise eest ega raske haigestumise eest. Test annab teadmise, et see inimene hetkel seda haigust ei põe, aga näiteks kui keegi teine talle selle haiguse annab, sest tema on selles riskis, et ta võib sattuda haiglasse ja seda haigust raskelt põdeda.”

“Ma ei tea, et keegi peaks praegu pidu, sellepärast et kõik on võrdselt mures, ja mulle tundub, et valitsus on rohkem mures ka näiteks julgeoleku pärast, mille pärast teie siin praegu sugugi ei muretse.”

“Nagu ma vastasin proua Helmele, viitasin, et mul on hea meel, et tema abikaasa küsib julgeolekuolukorra kohta, seda kohe alguses, sest see on tõesti oluline teema. Lihtsalt me ei ole sinna veel jõudnud. Ma olen väga teadlik sellest, et Mart Helme selle kohta küsib, aga enamus seda nii oluliseks ei pea.”

Allikas: Riigikogu stenogrammid