Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kaja Kallas tegutses aastaid tuuleenergia lobistina

-
18.01.2022
ÜRO raporti üks nõrku külgi on üleminek taastuvenergiale, mis maailma mastaabis on utoopia.
© UU

Rohepöörde-usku peaminister Kaja Kallas (Reformierakond) on olnud enne praegust ametit paljude energiaettevõtete teenistuses. „On teada, et Kaja Kallas on tegutsenud varasemalt tuuleparkide lobistina, esindades neid advokaadina,“ kirjutab Delfi, lisades, et tema aastatetagune osalus tuuleenergiaga tegelenud ettevõtetes oli enamikus nõukogu liikmerollis.

Veel 2010. aasta suvel iseloomustas Eesti Ekspress Kaja Kallast, et tegemist on ühe parima energiaturu ja konkurentsiõiguse asjatundjaga.

Toetust taastuvenergiale võib leida peaministri blogist. Sealsed varasemad seisukohad kattuvad mitmete tuuleenergia eraettevõtete huvidega, mille nõukogudes Kallas istus, võideldes Eesti Energia monopoolse seisundi vastu. Näiteks on ta välja toonud Nelja Energia 2018. aasta müügitehingu puhul, et Eesti Energial oli eelis erasektori ees, omades jaotusvõrku. Kaja Kallas oli OÜ Nelja Energia juhatuse liige 2008. aastal.

2010. aastal kritiseeris Kallas riiki, et toetatakse tuuleparkide rajamise asemel põlevkivi tootmist, kuigi juba toona oli selge kliimaneutraalsuse huvides tuuleparkide loomise vajadus.

Peaministrina on ta sarnast suunda hoidnud.