Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kaja Kallase etteheide Eesti rahvale tänamatuse pärast kunagiste odavate hindade üle sai vastulöögi

-
18.01.2022
Kaja Kallas sai kaugtöö ajal Riigikoguga suhelda läbi interneti, mis vajab samuti elektrivoolu.
© UU

Peaminister Kaja Kallas kordab papagoina teatud väljendeid ja üks neist on väide, nagu oleks Eesti saanud 2016. aastast põhjendamatult odavat elektrit kellegi kingitusena ning seetõttu peavad inimesed kallima hinnaga vastuvaidlematult leppima.

“2016. aastast kuni 2021. aastani või isegi 2021. aasta teise pooleni Eesti kodutarbijatele toonud 40% odavamad elektrihinnad kui Euroopa Liidus keskmiselt,” ütles Kaja Kallas oma poliitilises valduses.

EKRE saadik Mart Helme teatas seepeale, et enne 2016. aastat olid elektrihinnad veelgi odavamad ja see Kaja Kallase “odav elekter 2016. aastast” oli juba siis varasemast kõrgem.  “Te eksitate siin avalikkust. Kuni 2016. aastani, kontrollige järele, oli elektri hind odavam, kui pärast seda,” märkis Helme.

“2016. aastaga võrreldes hinnad on muidugi teised ka kõikides teistes valdkondades,” oskas Kaja Kallas selle peale öelda.

Hiljem lisas EKRE saadik Alar Laneman: “Mul on väga kahju, aga ma pean alustama sellest, et öelda, et see ei ole antud hetkel abiks, kui te teete etteheiteid Eesti inimestele, et nad on olnud odavast elektrihinnast uinutatud. Probleemi saab lahendada mitte tagajärge pehmendades, nagu tundub, et valitsus on otsustanud teha, vaid probleemi põhjusi kõrvaldades.”

Kuigi Kaja Kallase suust on see jutt kostnud alati etteheite ja parastamisena, tõttas ta ütlema: “Kõigepealt tahan öelda, et ma ei tee etteheiteid Eesti inimestele, ma lihtsalt lahkasin probleemide põhjuseid, kuidas me oleme siia jõudnud, just energeetikas. /…/ See ei ole kuidagi etteheide, vaid see on lihtsalt konstateering, et meil on olnud odavad elektrihinnad.”