Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Valitsuse rahaeraldis julgeoleku suurendamiseks on hiljaks jäänud ning see tehti vastu tahtmist ja surve all

-
20.01.2022
Rahvas arvab.
© UU

Oma maine parandamiseks otsustas Kaja Kallase valitsus eraldada 380 miljonit eurot kaitsekuludeks, kuid kuna selle jõudmine riigikaitsesse on väga pikk, jääb Eesti praeguses julgeolekuolukorras ikkagi kaitsetuks, sest sõda koputab juba uksele.

BNS vahendab: Euroopas järsult halvenenud julgeolekuolukorra tõttu otsustas valitsus suurendada Eesti otsest kaitsevõimet ja investeerib lähiaastatel laiapindsesse riigikaitsesse täiendavalt üle 380 miljoni euro, millega suureneb riigi reageerimiskiirus nii sõjaliste kui hübriidohtude korral.

Olukord Euroopas ei halvenenud nüüd, Venemaa on agressiivne juba pikemat aega, kuid Kaja Kallase valitsus leidis varem hoopis võimaluse kärbeteks kaitsekulutustes ja nüüd  relvastuse ärakinkimiseks Ukrainale. Siiani on PortoRollo tegutsenud vastupidises, kaitsevõimekuse kärpimise suunas.

Praegu eraldatav raha ei muuda Eesti Kaitseväge lahinguvõimelisemaks üleöö. Nagu uudisest selgub, hakkab rahaeraldis Eestit mõjutama “lähiaastatel”. Seni pole Kaja Kallase valitsus isegi üritanud peamisi kaitselünki keskmaa õhutõrje ja soomusvõimekuse osas täita.

380 miljonit eurot pole PortoRollo valitsuse kingitus Eestile, see on raha, mis tuli igal juhul leida, selle leidmiseks avaldas tugevat survet opositsioon ja Kaja Kallase kambal lihtsalt tuli midagi teha, et vältida rahva toetuse lõplikku kadumist.