Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kuidas istume homme kohvikus, kus eile meid ei teenindatud?

-
27.01.2022
Vaktsiinipassid on olnud vastumeelsed väga paljudele inimestele. Pilt on illustratiivne.
© Scanpix

Paistab, et peavoolus on läbi murdmas arusaam, et piirangud, sh koroonapassid, tuleb ära kaotada. Jah, veidike on kosta vaktsiinifanaatikute vingumist, kuid jää on ilmselt sulamas.

Kuidas ma kujutan ette, et astun järgmisel päeval sisse söögikohta, kus mind pool aastat (koha peal söömise mõttes) ei teenindatud, ja istun lauda, nagu midagi poleks juhtunud? No eks peab mõtlema.

Aga seda ma ei kujuta kindlasti ette, et Kaja Kallas, Tanel Kiik, Elmar Vaher jt asjapulgad, kes vastutavad otseselt kümnete või sadade tuhandete inimeste alandamise ja diskrimineerimise eest, nt Elvis Braueri kohviku hävitamise eest jne, võivad oma karjääri ja eluga edasi minna, nagu poleks midagi olnud. “Ups, meil oli siin tõsine tervisehädaolukord, andsime teile veidi nuuti jah, väänasime pisut trahvi ka, kaitsesime teid südamlikult nakatumise eest…”

Nagu ma kirjutasin: “Kui nii, siis tuleb pandeemia taandudes mitte ainult alustada arutelu selle üle, miks meie õigused jalge alla tallati ja kuidas edaspidi riigivõimu taolist käitumist ära hoida, vaid ka astuda otsustavaid samme, et sellist poliitikat ajanud inimesed saaks reaalselt vastutusele võtta. Sellega, millist kurja on inimestele tehtud, ei saa niisama leppida. Kiusamine ei tohi ühiskonnaelus kunagi normiks saada ning ennasttäis kiusajad peavad saama nuheldud.”

Veiko Vihuri