Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kui mingi meediakanali kohta saab öelda “vasakäärmuslik sopakanal”, siis on selleks Delfi

-
31.01.2022
Just Delfi venekeelne keskkond on paras putinistlik ussipesa.
© Uued Uudised

Vähemalt varem oli sõltumatu ajakirjanduse üheks reegliks, et uudisloos ei tohi kajastuda ajakirjaniku või isegi toimetuse poliitiline meelestatus – nüüd on seda lugudest lihtne välja lugeda.

Kui enamik Eesti peavoolumeediast ei taha Kanada veoautojuhtide suurest meeleavaldusest üldse kirjutada või teevad seda napilt ja suhteliselt neutraalselt, siis Delfi paneb täie vihaga.

Kuidas siis näeb Delfi Kanada proteste? Välja on otsitud kogu negatiivsuse arsenal: “tekitasid kaks päeva järjest kaose”, “niinimetatud vabaduse konvoi”, “muu hulgas ilmusid välja haakristilipud ja video tundmatu sõduri haual tantsivast naisest”, “on käimas mitmeid juurdlusi hulga monumentide rüvetamise üle Kanada pealinnas ning politseinike, linna töötajate ja teiste ähvardamise ja hirmutamise ning linna sõiduki kahjustamise üle”, “ahistasid mõned meeleavaldajad supiköögi töötajaid, nõudes tasuta toitu, sest neid ei lastud maskinõude eiramise pärast muudesse söögikohtadesse.”

See on kõik, mis Delfi arvates väärib kajastamist? Mitte midagi sündmuse taustast, inimeste toetusest, meeleavalduse mastaapidest, poliitilisest olukorrast riigis?

Normaalse ajakirjanduse eesmärgiks peab olema selline kajastus, et lugeja saab pildi niiöelda seinast seina ehk siis loost peab saama ülevaate, millised on kogu Kanada ühiskonna meeleolud, seda nii Vabaduse konvoi toetajate kui vastaste poolelt vaadatuna. Delfi vaatab juhtunut vasakliberaalist peaminister Trudeau silmade läbi, kes muide jäi ehmatusest koroonapositiivseks.

Lisaks võib eeldada, et kui väljas olid haakristilipud, rüvetati monumente või ähvardati politseinikke, siis oli tegu provokatsioonidega, mille eest hoiatasid ka korraldajad – kuna konvoi tuli nädala kestel Lääne-Kanadast ja Ottawa võimurid olid hirmul, siis tehti ilmselt kõik ürituse diskrediteerimiseks.

Aga mida Delfi “püstolreporteritelt” oodata ongi – mõne aasta eest kirjutas üks tühisus bensiinihaisulisest tõrvikurongkäigust, kuid nüüdseks on sellest saanud tuhandeid ühendav suurüritus.

UU