Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee
 

Majandusministeerium pettis suursaarte vallavanemaid?

-
02.02.2022
Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium oskas kohalike omavalitsustega tülli minna. Pilt on illustratiivne.
© Uued Uudised

Üks ametnike riigi tunnuseid on see, kui asjaosalised pannakse fakti ette – nii tegi PortoRollo valitsus ka piletihindade tõusuga suursaartele viivatel praamidel.

Suursaarte vallajuhtidele tuli üllatusena riigi esmaspäevane teade, et kuu aja pärast tõusevad parvlaevasõidu hinnad siiski – nemad ootasid heas usus veel ministeeriumi reageeringut eelmise aasta viimasel päeval toimunud kohtumisele, kirjutab Saarte Hääl.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium teatas esmaspäeval, et tõstab alates 1. märtsist ülesõiduhindu saarte külalistele. Algselt oli hinnatõus planeeritud juba 1. veebruarile, kuid sellele suutsid saarte esindajad pidurit tõmmata.

Muhu vallavanem Raido Liitmäe ütles, et tegelikult käitus ministeerium täpselt samamoodi nagu eelmisel korral hinnatõusu plaaniga välja tulles: “Eelnõu kiiresti välja ning ei mingit eelnevat teavitust ja suhtlust.”

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium kindlustas aga oma tagalat eelmisel reedel, saates hinnatõusu plaani eelnõude infosüsteemi, kirjutab Saarte Hääl.

Kahtlemata teatab nüüd ministeerium, et nende poolt on kõik õigesti tehtud, aga reaalsuses on omavalitsused taas petta saanud ja usaldus kadunud. Bürokraatiaaparaadil aga pole sellest sooja ega külma, neil on läbi viidud järjekordne valitsuse hinnatõus.