Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Veerev pea, see pole hea…

-
02.02.2022

Paar aastat tagasi ütles Martin Helme, et võõrriikide seadusi Eesti Vabariigi seaduste suhtes ülemuslikuks tunnistanud ringkonnakohtunike pead peaksid veerema.

See tekitas vasakliberaalide laagris tõelise hüsteeria, sest kui inimesed ei tea, mis on allegooria, metafoor ja teisedki mõnusad intelligentsete inimeste leiutised, siis võib neid igasugune kirjanduslikkus tõesti surmani ehmatada. Nende arvates ka väljend „murtakse pead“ tähendab mitte aju-, vaid tapatööd.

Tolle paranoidaalse hüsteeria pärast ei ole tänase päevani vabandust palunud ei ennast lolliks teinud liberopoliitikud ega peavoolumeedia, ja seda ilmselgel põhjusel: nad kindlasti arvasid, et selleks peavad kusagilt ökotuhka hankima ja seda endale pähe raputama.

Kui tavaliselt kordub tragöödia farsina, siis Venemaa, nagu ikka, läheb võrreldes ülejäänud maailmaga vastuvoolu ja Eesti veerevate peade farss tõotab korduda seal tragöödiana. Sest Kadõrovile andamit maksvas suurriigis nalja üldse ei mõisteta.

Tšetšeeniast pärit Venemaa riigiduuma saadik Adam Delimhanov lubas lõigata otsast pead kõigil kohtunik Jangulbajevi perekonna liikmetel ja ka nendel äraandjatel, kes tõlgivad tema lubadust vene keelde. Pöördumise avaldas just telegramm-kanal 1ADAT.

„Teadke, et päeval ja ööl, oma elu, vara ja järglasi säästmata, me hakkame teid jälitama seni, kuni tapame teid ära lõikame teil pead otsast. Vaename teid ja teie osaks saab meie veritasu! Vannun Allahi nimel, et me ei maga ega puhka seni, kuni klaarime teiega arveid. Vaid lakkamatult peame teile jahti!“ – Adam Delimhanov.

Venemaa presidendi pressisekretär Dmitri Peskov ütles briifingul, et taoliste duuma saadikute avalduste kommenteerimine ei kuulu Kremli kompetentsi ja tegelegu sellega riigiduuma või selle eetikakomitee.

Kuna nimetatud komitee liikmetel pea lõikab, ei soovi nad ilmselgelt oma peade äralõikamist ja seega ei hakka tõenäoliselt asjasse sekkuma.

Ivan Makarov