Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Uus  platvorm Gab võitleb Kanada sündmuste tsenseerimise vastu sotsiaalmeedias

-
04.02.2022
“Freedom Convoy” üritust tsenseeritakse ka sotsiaalmeediahiidude poolt.
© Scanpix

Facebook on taaskord paljastanud oma tõelise palge. Möödunud nädalal Kanadas alguse saanud veokijuhtide protestiaktsiooniga „Freedom Convoy 2022“ seotud FB gruppe on järjest kinni pandud, samuti on kinni pandud grupid, mis olid seotud Ameerika rekakolonni organiseerimisega.

On muidugi paradoksaalne, et FB on blokeerinud kõik selle protestiaktsiooniga seotud grupid, kuid ei liigutanud sõrmegi Black Lives Matter gruppide osas, mille kaudu organiseeriti sisuliselt Ameerika linnade põletamist ja lõhkumist.

Kuna Facebook on üha selgemalt demonstreerinud oma meelsuskontrolli ja tsensuuri ja kuna veokijuhtide protestiürituse grupid suleti, liikusid rekajuhid FB-st üle uuele sotsiaalmeedia platvormile nimega Gab.

Inimesed üle kogu maailma on hakanud mõistma, et Gab on platvorm, mis ei tegele tsenseerimisega. Samuti on just sellelt platvormilt võimalik saada teavet veokijuhtide rahumeelsete protestide kohta, ka reaalajas.

Ameerika „Freedom Convoy 2022“ leht Gabis on leitav SIIT

Ametlik „Trucker Convoy 2022“ Gabi leht on leitav SIIT

Kanada „Canadian Truckers Convoy“ leht Gabis on SIIN

Kuna mõlemad suured äpipoed (Android ja Apple) on Gabi blokeerinud, siis on platvormi allalaadimine telefoni veidi keerulisem. All on toodud sellekohased juhendid.

Allikas: Gab